Міський голова Сергій Лисицький відвідав ветеранів та жертв Другої світової війни

Сьогодні, 8 травня, Україна вшановує кожного, хто боровся з нацизмом. Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з загарбником і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл.

Міський голова Сергій Лисицький разом зі своїм заступником Юрієм Данюком та головою ради відокремленого підрозділу ветеранів України Олевської ТГ Валентиною Корнійчук відвідали ветеранів та жертв Другої світової війни, які проживають в Олевській міській територіальній громаді. Наразі їх є в нашій громаді лише четверо: Кравчук Іван Кузьмич (м. Олевськ, 1927 р.н.), Іваненко Анатолій Макарович (м. Олевськ, 1932 р.н.), Охремчук Василь Пилипович (с. Сущани, 1939 р.н.), Зейрук Лідія Степанівна (м. Олевськ, 1943 р.н.).

Сергій Іванович поспілкувався з ними та їхніми рідними, поцікавився як здоров’я та справи, а також вислухав про проблеми, які необхідно вирішити.

Друга світова війна залишила чорні сторінки пам’яті в історії Олевської громади. Та, на жаль, українці вимушені вже другий рік поспіль відзначати День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії.

Учасник бойових дій Іван Кузьмич згадує: тяжко було боронити свою землю від загарбників у свої молоді роки. Але ще важче, коли історія повторюється і знову гинуть наші українці, омиваючи кров’ю незалежність та суверенність.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту