Внесення змін до бюджету та інші питання сесії міської ради

11 травня відбулось засідання чергової сесії міської ради під головуванням міського голови Сергія Лисицького. Загалом було розглянуто 35 питань, включаючи «Різне».

Традиційно розпочалось засідання з Державного Гімну та хвилини мовчання у пам’ять загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації.

Першочергово депутати розглянули бюджетні питання. Одноголосно підтримали рішення про надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади. Більшість громадян звертається по допомогу на лікування. Загалом було виділено кошти 22 місцевим мешканцям на загальну суму 220 000 гривень.

Розглянули присутні також проєкт рішення про внесення змін до бюджету на 2023 рік. Так як відповідне питання детально обговорювалось на засіданні бюджетної комісії, обговорень в сесійній залі було менше.

Більшість змін стосувалась виділення коштів на соціальні сфери, зокрема, освіти. Це й участь наших спортсменів у змаганнях, і ремонт приміщень та мереж теплопостачання закладів, обладнання для «Класу безпеки» тощо.

Піднімалось і одне з найбільш болючих питань – дороги. Велика частина доріг нашої громади ґрунтові або ж знаходяться в поганому стані. Для оперативного реагування та їх ремонту необхідне спеціалізоване обладнання – грейдер. Тож депутати це питання детально обговорили та одноголосно підтримали.

Наступне розглянуте питання – зміна до структури та штатної чисельності Олевського ЦПМД, а саме: збільшення ставки медичної сестри в селі Сущани, яка обслуговуватиме також пацієнтів з села Андріївка. Зміни вносяться в межах штатної чисельності.

На засідання сесії приїхали жителі Андріївки аби детальніше розповісти про ситуацію та попросити депутатів підтримати зміни. Дане рішення було підтримано одноголосно.

 Серед інших також розглядались питання: про затвердження міської Програми запобігання, протидії домашньому насильству та торгівлі людьми на 2023-2025 роки, про оголошення аукціону про передачу в оренду об’єкта нерухомого майна, що належить до комунальної власності Олевської міської територіальної громади, про затвердження актів про списання багатоквартирних будинків, які знаходяться на балансі Олевської міської ради, про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок та ін.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту