Господарським способом та власними силами відремонтовано укриття в приміщенні міської ради

Від початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну руйнувань і ракетних обстрілів зазнали всі області нашої країни. І кожна повітряна тривога несе свою небезпеку: постраждати може кожен. Саме тому актуальність та важливість укриттів розуміють всі.

Наразі в Олевській громаді часто бувають засідання, круглі столи, семінари, не рідко за участі міжнародних партнерів або ж керівництва області та країни. Інколи під час важливих нарад розпочинається повітряна тривога, тож всі переходять до укриття в приміщенні міської ради. Старі стіни й стеля, холод і відсутність вентиляції – така картина зустрічала на місці.

Тож було вирішено зі старого підвального приміщення господарським способом зробити якісне укриття, а саме безпечну залу засідань. Змінилося все кардинально: нові стіни, стеля, підлога, з’явилось якісне освітлення і вентиляція, обігрів, меблі, а також запасний вихід у разі завалення основного.

Варто зазначити, що багато матеріалів використовували з тих, що були у вжитку, а роботи виконували власними силами наші працівники. Так, гіпсокартон використали з перегородок зі старого приміщення друкарні, стільці – з малого залу Заборочанського сільського клубу, які випрали і очистили, трибуни, стіл та навіть прапор – з малого залу засідань міської ради.

Міський голова Сергій Лисицький після закінчення засідання сесії 11 травня презентував оновлене укриття депутатам громади та прокоментував: «Це потрібно було зробити, адже зараз це обличчя нашої громади, як тої, що знаходиться на кордоні. Втім, з мінімальним використанням коштів. Надалі ми продовжуємо шукати можливості для будівництва нових укриттів в закладах освіти, які їх не мають. Але це набагато більші кошти, особливо враховуючи безпекові стандарти. Сподіваємось на державне фінансування або підтримку міжнародних партнерів».

Фото ДО ремонту:

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту