В Олевську вшанували пам’ять дітей, що загинули внаслідок агресії росії

Сьогодні в Україні – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Пам’ятний день, що відзначається щороку 4 червня та був запроваджений у 2021 році.

На площі Соборна в Олевську було встановлено меморіальний стенд, де зібрались небайдужі жителі громади аби згадати  діток, чиє життя обірвала війна. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, лише з дня повномасштабного вторгнення рф на територію України внаслідок збройної агресії росії загинули 485 дітей та понад 1005 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Зниклими безвісти рахуються 389 дітей, 19 505 примусово депортовані на територію держави-агресора.

Ці цифри не остаточні. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Міський голова Сергій Лисицький прокоментував: «Цей день став символом гіркого спогаду про ті невинні маленькі душі, які загинули через агресію росії проти нашої рідної України. Сьогодні ми згадуємо кожну дитину, яка стала жертвою цього непоправного злочину. Кожен життєвий шлях, який був обірваний занадто рано, несповнені дитячі мрії і задуми залишають в наших серцях незатухаючу скорботу».

Присутні поклали квіти до меморіального стенду та вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту