Міністр охорони здоров’я відвідав Олевську громаду

Міський голова Сергій Лисицький долучився до обговорення перспектив реалізації програми створення сучасних медичних центрів, що поєднують послуги сімейних лікарів, діагностику та надання спеціалізованих медичних послуг.

В обговорені також взяли участь міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, меценат Михайло Весельсьский, очільники департаментів охорони здоров’я семи областей та інші. Зустріч відбулась в Олевській громаді, в селі Радовель.

Наразі в нашій громаді вже втілено та ефективно працює проєкт державно-приватного партнерства – Медичний центр «Радовель», реалізований меценатом Михайлом Весельським за підтримки Житомирської обласної військової адміністрації.

Це сучасна лікарня, оснащена найкращими зразками медичного обладнання, що розпочала роботу з 2021 року. До закладу звертаються не тільки жителі Радовеля, а й сусідніх населених пунктів. Тут працюють сімейні лікарі, а також вузькопрофільні спеціалісти: офтальмолог, кардіолог, гінеколог та ін.  

За словами Віктора Ляшка, така модель лікарень має бути в селах для наближення надання медичних послуг до пацієнтів. МОЗ очікує від громад заявки на реалізацію таких проєктів.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту