Про перерахунки пенсій працюючим пенсіонерам

Щороку Пенсійний фонд України автоматично без звернення пенсіонерів проводить перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам.

Порядок проведення перерахунку пенсій особам, які продовжують працювати, встановлено частиною четвертою статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“.

Дата проведення перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам залишається незмінною! Як передбачено законом – це 1 квітня.

Після подання страхувальниками звітності за І квартал 2023 року та надходження відомостей про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за цей період, Головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області з 01 червня проведено перерахунок працюючим пенсіонерам (на виконання пункту 11 постанови Кабінету Міністрів України від 24.02.2023 № 168 “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2023 році ”). 

Зокрема, перераховано пенсії особам, які після призначення/попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати і на 1 березня 2023 року набули 24 місяці страхового стажу або пройшло два роки від призначення пенсії чи попереднього перерахунку. 

Сума, на яку збільшилася пенсія, в кожного пенсіонера індивідуальна. Оскільки це залежить від того, який страховий стаж  має працюючий пенсіонер  та який заробіток він одержував в період роботи.

Під час проведення перерахунку пенсій фахівцями Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області проаналізовано  доцільність та  оптимальний варіант розрахунку пенсії: або з урахуванням лише набутого страхового стажу, або страхового стажу і зарплати.

В червні працюючі пенсіонери отримують пенсії у перерахованих розмірах з урахуванням доплати  за квітень та травень 2023 року.

Довідково:  на Житомирщині перерахунок пенсії  проведено  21 тис. працюючих пенсіонерів, що становить 6% від загальної кількості пенсіонерів області (357 тис.)  Середній розмір підвищення склав 132,41 грн.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту