У селі Зольня відкрили меморіальну дошку Герою Вадиму Вдовиченку

Сьогодні, 13 червня, у селі Зольня  відбулося відкриття меморіальної дошки пам’яті Героя Вадима Вдовиченка. Дошку встановлено за ініціативи директора навчального закладу Людмили Зимовухи на фасаді гімназії, де й навчався молодий юнак.

Вшанувати пам’ять Героя прийшли представники місцевої влади, відділу Коростенського РТЦК та СП м. Олевськ, староста села, рідні, друзі, педагоги та односельчани.

Настоятель Лопатицького храму провів поминальний молебень та освятив меморіал.

Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Вадима та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та незалежність України.

Вдовиченко Вадим Вікторович віддав найдорожче – своє життя, захищаючи Україну. Відтепер меморіальна дошка на стіні навчального закладу буде постійним спогадом наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг випускника школи та захисника Батьківщини.

Світла пам’ять про нашого Героя назавжди залишиться у наших серцях.

Народився Вадим Вдовиченко 22 червня 1999 року у селі Зольня. Виріс у багатодітній сім’ї, де крім нього виховувалось ще троє дітей. За роки навчання у школі показав себе старанним, відповідальним і наполегливим учнем. У 2014 році закінчив Зольнянську школу та продовжив навчання у Олевській школі №3.

З 2016 по 2018 рік Вадим навчався у Державному навчальному закладі «Центр сфери обслуговування м. Житомир». Завжди мріяв захищати Батьківщину та наполегливо йшов до своєї мети.

26 вересня 2019 р. Вадим був призваний на військову службу Олевського РТЦК Житомирської області. 29 березня 2022 року загинув у районі населеного пункту Тихоцьке Ізюмського району Харківської області.

За час проходження військової служби зарекомендував себе з позитивної сторони, функціональні обов’язки виконував відмінно, користувався авторитетом серед колег та підлеглих. Мав хороший рівень мотивації до військової служби та професіонального самовдосконалення. Підтримував високий моральний дух у підрозділі.

Указом Президента України Володимира Зеленського «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Також нагороджений відзнакою «За службу державі».

 

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту