На Житомирщині 500 родин з дітьми отримають фінансову допомогу від ЮНІСЕФ

Це домогосподарства, які втратили одного або двох годувальників в результаті військових дій. Протягом травня-червня по всій області здійснювалася реєстрація родин з дітьми із зазначеної категорії на фінансові допомогу від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Сумарно усі члени 500 родин мають отримати 9,7 млн грн.

ГО «НУО «Ін Тач Юкрейн Фундейшн», як імплементуючий партнер ЮНІСЕФ у Житомирській області, на початку травня оголосила про старт реєстрації на фінансову допомогу від міжнародного фонду. Реєстраційні процедури здійснювали 93 соціальних працівники. Кожна громада області мала відповідно до територіального поділу відповідальних осіб.

Станом на 01 липня 2023 року реєстраторами та операторами зареєстровано 500 домогосподарств.

«Отже, відповідно до відомості 500 родин – це 1463 особи, з яких 745 дітей та 718 дорослих. Очікується, що загальна сума виплат сягатиме 9,7 млн грн», – розповіла керівниця крос-секторального проєкту ЮНІСЕФ у Житомирській області Маргарита Сіранчук.

Варто зазначити, що паралельно з реєстраторами у регіоні працювали наші 75 надавачів гуманітарного кейс-менеджменту. У випадку коли в даній громаді не було кейс-менеджерів підключались надавачі соціальних послуг у громаді для визначення потреб сімей.

«Так з метою підтримки сімей з дітьми, які втратили одного або обох годувальників під час військових дій в Україні в рамках реалізації крос-секторального проекту ЮНІСЕФ соціальними послугами охопили 458 родин, у яких виховується 685 дітей. У 440 сім’ях здійснено оцінку потреб родини та дітей з числа тих, які зареєструвались на отримання грошової підтримки», – зазначила Маргарита Сіранчук.

Для родин була надана також психологічна підтримка. Це психологічне консультування, послуги з переадресації, інформування щодо можливості отримання інших послуг, залучення дітей до групових заходів та інше за потребою.

Наразі проводиться остаточна звірка даних з реєстраторами з метою уточнення перебування декількох сімей (деякі мають повернутись з інших областей), а також доопрацювання фахівцями із соціальної роботи оцінок потреб сімей з дітьми. Найближчим часом родини почнуть отримувати фінансові виплати від Дитячого фонду ООН.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту