Керівники сільських будинків культури та клубів прозвітували за І півріччя 2023 року

Сьогодні, 4 серпня, керівники сільських будинків культури та клубів звітували про пророблену роботу за перше півріччя 2023 року. На нараді були присутні міський голова Сергій Лисицький, його заступник Юрій Данюк та начальник відділу культури та туризму Анна Вжесінська.

Загалом в селах і селищах Олевської громади налічується 14 будинків культури та 26 клубів.

Варто відзначити, що окрім виступів та публічних заходів, які всі жителі громади можуть спостерігати безпосередньо або на інтернет-сторінках, існує чимало поточної роботи, яка потребує часу і сил.

Повномасштабна війна змінила роботу працівників культури кардинально. Вони допомагають Збройним Силам України у різних спосіб: збір допомоги, благодійні концерти і ярмарки, плетіння маскувальних сіток чи навіть виїзди на позиції до військових, як Сущанський колектив «Кумоньки», для підняття бойового духу нашим захисникам і захисницям.

Цікавляться організованими в громаді заходами й внутрішньо переміщені особи. Директорка Копищенського музею, яка теж звітувала про роботу за І півріччя, розповіла, що ВПО часто навідуються до музею, щоб дізнатися історію села.

Загалом заклади культури в селах громади провели десятки офлайн та онлайн заходів, поточно ведуть роботу гуртків з вокалу, хореографії, читців-декламаторів чи гурток вишивки та в’язання, як в Лопатицькому БК. Більшість закладів брали участь у фестивалі «Різдвяна зірка», окремі колективи брали участь у конкурсах та фестивалях інших громад. Керівниця Радовельського БК розповіла про проведені змагання з більярду та шахів. У Кишинському БК проводили вечори відпочинку та патріотичний конкурс краси для дітей.

Окрім профільної роботи працівники культури часто долучаються до покращення благоустрою сіл: беруть участь в організованих толоках,  слідкують за станом приміщень будинків культури та клубів, доглядають за прилеглою територією.

Завершували свій виступ керівники розповіддю про наявну матеріальну базу та потреби для покращення роботи закладу, а також ділилися своїми цілями та планами на друге півріччя поточного року.

Міський голова Сергій Лисицький прокоментував: «Кожен з вас робить велику роботу. Особливо я хочу подякувати вам за ваші благодійні заходи, завдяки яким вдалось придбати два автомобіля для ЗСУ та допомагати спорядженням та приладами для наших військових, які вони потребують. Такий формат звіту, не паперовий, ще раз дає змогу продемонструвати вашу роботу, подивитися як працюють колеги, перейняти досвід».

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту