Олевську громаду відвідали представники громад Житомирщини

Олевську громаду відвідали народний депутат України Арсеній Пушкаренко, заступник голови ОВА Юрій Денисовець та представники громад Житомирщини, голови та члени фракцій Слуга народу. Їх зустріли міський голова Сергій Лисицький разом зі своїми заступниками Василем Ковальчуком та Юрієм Данюком.

Насичена програма робочої зустрічі розпочалась з покладання квітів до меморіалу воїнів-учасників АТО та наших загиблих Героїв після повномасштабного вторгнення росії.

Також всі присутні відвідали Спасо-Преображенський храм, де відбулась молитва за Україну.

Гості міста відвідали урочище «Бабина гора», де начальник відділу культури та туризму Анна Вжесінська розповіла про історію Олевська та продемонструвала унікальний 9-ти метровий човен-довбанку.

З ще однією сторінкою історії Олевщини представники громад Житомирщини познайомилися в селі Копище, де вони мали змогу не тільки відвідати музей історії села, а й познайомитися зі свідком Копищенської трагедії.

86-ти річний Федір Герасимович розповів, як йому вдалося врятувати життя, як виглядало опустіле село та згадав своїх сестер з дітьми, яких спалили німецькі окупанти.

Після екскурсії всі присутні поклали квіти до меморіалу, де поховані закатовані мирні жителі. В той страшний день вороги заживо спалили 2 887 місцевих жителів, серед яких було 1 347 немовлят і дітей до 12 років.

Під час офіційної частини заходу присутні обговорили роботу членів команди для розвитку громад. Міський голова Сергій Лисицький детально розповів про свою діяльність у форматі звіту, окремо акцентуючись на допомозі Збройним Силам України. Свої звіти представили також інші представники громад області.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту