Акція «16 днів проти насильства»

З 25 листопада до 10 грудня стартує Акція «16 днів проти насильства», метою якої є збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у громадян, створити в регіоні соціальний простір, вільний від насильства, не допускати його прояви та комплексно реагувати. Дати початку та завершення Акції символізують поєднання у цьому періоді превентивних та пізнавальних заходів щодо запобігання та протидії насильству, особливо стосовно жінок, та захисту прав людини, адже упродовж шістнадцятиденного періоду акції відзначається 8 важливих дат. З – поміж них: Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, Всесвітній день боротьби зі СНІДом, Міжнародний день боротьби з рабством, Міжнародний день волонтера, Міжнародний день людей з інвалідністю, Міжнародний день прав людини. Вони створюють символічний ланцюжок, що означає: будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Олевська територіальна громада приєднується до цієї Акції заради об’єднуючої мети – створення соціального простору, вільного від насильства, збільшення у мешканців громади розуміння та обізнаності щодо форм насильства, інформувати про служби, до яких можуть звернутися постраждалі від насильства за допомогою та прав постраждалих осіб.

На сьогодні в Олевській громаді діє Притулок для осіб, які постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статті, мобільна бригада соціально-психологічної допомоги, щоб кожна людина могла отримати своєчасну та якісну соціальну підтримку. Коли людина потрапляє у стресову ситуацію вона не завжди може вчасно зорієнтуватися та пригадати, куди потрібно звертатися. Тому в першу чергу звертайтеся в поліцію за номером «102» та повідомляйте, що вчинено домашнє насильство. Це можливість відреагувати, коли потрібне негайне втручання у вирішення конфлікту. Якщо ж це не перша ситуація та жертва розуміє, що далі так тривати не може – варто звернутися за допомогою. Ці служби в першу чергу нададуть повний об’єм потрібної інформації, допоможуть, за потреби, із вирішенням питань з документами та житлом.

Особа, яка постраждала від домашнього насильства  може звернутися до комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Олевської міської ради за адресами м. Олевськ, вул. Володимирська, 1; вул. Привокзальна 5, тел.: 2-14-36.

Інформує КУ «ЦНСП» Олевської міської ради

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту