В Олевську відкриється перший ESTEAM-простір для молоді

За кілька місяців у нашому місті відкриється перший  ESTEAM-простір для молоді під назвою Ko_Laba, наставницями у якому стануть Інна Горпиніч та Тетяна Федорчук.

Це ініціатива, яка реалізується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та громадською організацією GoGlobal.  Молодіжні простори мають стати  місцем для навчання, творчості та розвитку молоді, враховуючи сучасні зміни у навчальному процесі, викликані швидким технологічним розвитком, пандемією COVID-19 та життям під час повномасштабного вторгнення, розбиті школи, обстріли, ускладнений доступ до освіти.

Ko_Labа – це перший молодіжний простір з фокусом на ESTEAM, який поєднає шість основних напрямів діяльності проєкту, а саме  підприємництво (Entrepreneurship), наука (Science), технології (Technology), інженерія (Engineering), мистецтво (Arts) та математику (Math). Простір отримав назву Ko_Laba,  бо саме вона поєднує в собі спільну роботу та фокус на дослідження, експериментування та реалізацію ідей. 

В Ko_Labа молодь зможе освоїти використання технологій цифрового виробництва та прототипування, таких як 3D-друк та лазерна різка, ознайомитися з принципами роботи електроніки та робототехніки, експериментувати з технологіями віртуальної та доповненої реальності, підвищити рівень своїх комунікаційних навичок для ефективної співпраці в команді та взаємодії з іншими, критичного мислення та аналізу інформації для прийняття обґрунтованих рішень тощо.

“Наше Покоління перемоги має потребу в сучасних можливостях та підходах до навчання. Особливо, на прифронтових територіях, де про офлайн навчання навіть не йдеться, через постійні тривоги та обстріли. Саме тому ми створюємо 12  молодіжних просторів з фокусом на ESTEAM. Адже це про ті практичні навички, які так необхідні нашим підліткам. У просторах вони зможуть зустрічатись, спілкуватись, працювати у командах, навчатись, пробувати сучасні технології для вирішення рішень, прототипувати та реалізовувати свої ідеї, розвивати дизайн мислення та підприємництво”, — коментує директорка GoGlobal Тетяна Коврига.

Взагалі в Україні планується відкрити 12 таких просторів. Першими до проєкту долучиться молодь із Олевської, Демидівської, Ірпінської, Звягельської, Хорошівської, Коростенської, Чернігівської, Бобровицької, Менської та Харківської громад.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки та у партнерстві Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та за підтримки Малої академії наук України та Міністерства освіти та науки України.

Щиро дякуємо голові Коростенської районної військової адміністрації Олегу Рябому за сприяння у відкритті сучасного простору для молоді в Олевську.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту