В Олевській громаді «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19

5 травня, під головуванням міського голови Сергія Лисицького, відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На засіданні одним з головних питань розглядалось питання про скасування «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території Олевської громади.

З 5 травня на території Житомирської області скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення було прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 4 травня.

Заслухавши інформацію доповідачів з питань порядку денного, комісія вирішила застосувати обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для “жовтого” рівня епідемічної небезпеки, відповідно до якого відновлено:

  • освітній процес в навчальних закладах ;
  • роботу закладів торгівлі, торгово-розважальних центрів, ринків, ярмарок, закладів громадського харчування;
  • перевезення пасажирів громадським транспортом у звичному режимі;
  • роботу спортивних залів, дитячо-юнацької спортивної школи, фітнес-центрів, відновлено навчально-тренувальний процес у спортивних спорудах закладами фізичної культури і спорту;
  • роботу закладів культури, проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів;
  • роботу по обслуговуванню громадян Центром надання адміністративних послуг.

Відповідно до «жовтого» рівня забороняється :

  • перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;
  • проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів за участі більше однієї особи на 4 кв. м площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50% місць у кожному окремому залі,
  • робота після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;
  • розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 2 м за сусідніми столиками та більш, як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років), за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту, зокрема, респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовленими самостійно (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв);
  • проведення дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, в тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо

Детальніше в протоколі.

Протокол чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту