5 травня, під головуванням міського голови Сергія Лисицького, відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На засіданні одним з головних питань розглядалось питання про скасування «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території Олевської громади.
З 5 травня на території Житомирської області скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення було прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 4 травня.
Заслухавши інформацію доповідачів з питань порядку денного, комісія вирішила застосувати обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для “жовтого” рівня епідемічної небезпеки, відповідно до якого відновлено:
- освітній процес в навчальних закладах ;
- роботу закладів торгівлі, торгово-розважальних центрів, ринків, ярмарок, закладів громадського харчування;
- перевезення пасажирів громадським транспортом у звичному режимі;
- роботу спортивних залів, дитячо-юнацької спортивної школи, фітнес-центрів, відновлено навчально-тренувальний процес у спортивних спорудах закладами фізичної культури і спорту;
- роботу закладів культури, проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів;
- роботу по обслуговуванню громадян Центром надання адміністративних послуг.
Відповідно до «жовтого» рівня забороняється :
- перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;
- проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів за участі більше однієї особи на 4 кв. м площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50% місць у кожному окремому залі,
- робота після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;
- розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 2 м за сусідніми столиками та більш, як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років), за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту, зокрема, респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовленими самостійно (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв);
- проведення дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, в тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо
Детальніше в протоколі.