Незаконний видобуток бурштину

       За публічного обвинувачення прокурорів Олевського відділу Коростенської окружної прокуратури судом засуджено п’ять жителів Олевської територіальної громади до 2 років обмеження волі з іспитовим терміном за фактом незаконного видобутку бурштину (ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 240-1 КК України).
       Прокурором в судовому засіданні доведено, що місцеві жителі в листопада 2022 року, попередньо домовившись проводили незаконне видобування корисної копалини, сирцю-бурштину для своїх власних потреб в лісовому масиві Поясківського лісництва ДП «Білокоровицьке ЛГ» на відстані біля 4 км від с. Шебедиха Коростенського району, не маючи спеціального дозволу,  а допомогою спеціальних приладь мотопомпи, пожежних рукавів, металевого шпайбера, металевої тички, підсаків, де були виявлені працівниками поліції.

       Ємільчинським районним судом Житомирської області , дослідивши надані стороною обвинувачення докази, призначено покарання в межах санкції статті з можливістю виправлення у відповідності до ст. 75 КК України та всіх обставин справи, осіб обвинувачених, доведеності вини, обставин, які пом’якшують та обтяжують покарання.
      Наразі вирок не набув чинності. 

 Олевський відділ Коростенської окружної прокуратури

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту