Незаконне зберігання та збут зброї

          Прокурорами Олевського відділу Коростенської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом незаконного придбання, насіння, зберігання та збуту бойових припасів, без передбаченого законом дозволу   (ч. 1 ст. 263 КК України).

          Так, 34-річний житель міста Олевськ, в лютому 2023 року незаконно придбав у невстановленої особи 2 оборонних осколкових ручних гранати Ф-1, які переніс та сховав у нежитловому приміщенні в м. Олевськ та продовжував зберігати.  В подальшому в травні 2024 року, під час оперативної закупки, переслідуючи корисливий мотив, з метою наживи, збув ручні гранати Ф-1, які є оборонними осколковими ручними гранатами та належать до бойових припасів та отримав винагороду в сумі 4000 грн.

           Досудове розслідування проводилось СВ відділення поліції №2 Коростенського РУП ГУНП в Житомирській області за процесуального керівництва прокурорів окружної прокуратури.

           Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Олевський відділ Коростенської окружної прокуратури

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту