В районному секторі м. Олевськ із засудженими говорили про мобілізацію

В Коростенському районному секторі №3 філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області із засудженими проведена просвітницько-виховна лекція-бесіда щодо порядку мобілізації під час воєнного стану.

Захід проведено з метою правової освіченості та попередження вчинення правопорушень суб’єктами пробації, які відбувають покарання, не пов’язані з позбавленням волі, в районному секторі.

Провели роботу із засудженими завідувачка сектору «Олевське бюро правничої допомоги» Звягельського відділу надання безоплатної правничої допомоги Північного управління надання безоплатної правничої допомоги Північного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги Валентина Мартинова спільно з фахівцем Коростенського районного сектору №3 з питань пробації Інною Стожук.

Завідувачка сектору Валентина Мартинова ознайомила суб’єктів пробації зі змістом Постанови КМУ від 16 травня 2024 року №560 «Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період» та детально зупинилася на розгляді наступних питань: хто може бути призваний на військову службу під час мобілізації, вимоги щодо оповіщення резервістів та військовозобов’язаних, хто має право вручати повістки та надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації і як її оформити.

Додатково було повідомлено засудженим про те, що згідно змін до закону про мобілізацію, який вступив в дію 18 травня, впродовж 60 календарних днів, починаючи з 18 травня по 16 липня, всі військовозобов’язані повинні оновити облікові дані. Оновити дані в Територіальний центр комплектування повинні чоловіки віком від 18 до 60 років, які підпадають під мобілізацію, включно з тими, хто перебуває за кордоном, незалежно від придатності чи обмеженої придатності до військової служби. Закон передбачає декілька можливостей для реєстрації особистих даних, зокрема: онлайн – в мобільному застосунку «РЕЗЕРВ+», офлайн – подати відповідні документи у ТЦК та СП (Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки) чи ЦНАП (Центр надання адмінпослуг). 

В свою чергу, фахівець Інна Стожук, акцентувала увагу засуджених на їх правах та обов’язках під час відбування покарання. Та, черговий раз, попередила про наслідки невиконання суб’єктами пробації обов’язків суду та про наслідки вчинення нових злочинів і адміністративних правопорушень.

 

Коростенський районний сектор №3

філії ДУ «Центр пробації» у Житомирській області

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту