Створення ботанічної пам’ятки природи, перейменування вулиці в Тепениці та інші питання сесії міської ради

5 вересня відбулось засідання сесії міської ради, на якому було розглянуто 38 питань.

Першим розглянули проєкт рішення про дострокове припинення повноважень депутата Олевської міської ради Богдана Мізюка.

Одноголосно було прийнято рішення про надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади. Допомога надається 50 місцевим мешканцям, серед них – 16 військовослужбовців, які отримали поранення. Загальна сума виділених коштів становить 500 тисяч гривень.

Прийнято рішення про призупинення діяльності Хмелівського закладу дошкільної освіти з 15 вересня 2024 року у зв’язку з відсутністю контингенту дітей дошкільного віку. В ЗДО перебувало лише 3 дітей трирічного віку.

В рішенні зазначено, що у разі збільшення контингенту дітей дошкільного віку відділ освіти, молоді та спорту має звернутися до Олевської міської ради щодо відновлення діяльності закладу. Загалом цьогоріч у дитячих садочках громади виховується 1041 дитина, із них: 447 – в Олевську, 594 – в селах громади.

Було прийняте рішення перейменувати вулицю Молодіжна в селі Тепениця на вулицю Олександра Ковальчука, на  честь захисника України, жителя с. Тепениця,  який у 20 років загинув в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Депутати погодили створення ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Орхідеї зозульки» площею 4,2998 га за межами села Корощине. Рішення прийнято для охорони виду рослини, що занесена до Червоної книги України – орхідеї пальчатокорінника м’ясо-червоного.

Під час засідання сесії розпочалась повітряна тривога, тож керівництво громади та присутні депутати продовжили роботу в укритті.

Серед інших також розглядались питання: затвердження Програми розроблення містобудівної документації Олевської міської територіальної громади на 2024-2025 роки, затвердження  Програми боротьби з онкологічними захворюваннями Олевської міської територіальної громади на 2024-2026 роки, встановлення вартості  розміщення телекомунікаційних мереж та іншого слабострумного обладнання на опорах вуличного освітлення комунальної власності Олевської міської ради та укладення договорів використання опор вуличного освітлення комунальної власності територіальної громади для розміщення телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та іншого слабострумного обладнання інтернет-провайдерів та інші.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту