На черговому засіданні сесії розглянули 50 питань

10 жовтня відбулось чергове засідання сесії міської ради, на якому було розглянуто 50 питань.

Перед початком засідання військовим нашої громади були вручені нагороди. Детальніше про це читайте на нашому сайті:

Військовий Олевської громади отримав відомчу медаль.

Військових Олевської громади нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

В сесійній залі детально обговорили питання внесення змін до бюджету Олевської міської територіальної громади на 2024 рік. Зокрема, виділення коштів на надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги. Попри тривалу дискусію, присутні депутати зійшлись на думці, що потрібно підтримати відповідний проєкт рішення.

Підтримали також традиційний для всіх засідань сесії проєкт рішення про надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади. Допомога надається 39 місцевим мешканцям, більшість з яких потребують лікування. Загальна сума виділених коштів – 390 тис. грн.

Також депутати затвердили Хомутовську Світлану Олександрівну на посаду старости Хочинського старостинського округу.

Було затверджено мережу закладів загальної середньої освіти, закладів позашкільної освіти, класів та учнів Олевської міської ради. В громаді загалом функціонує 28 закладів загальної середньої освіти та їхні філії, де навчається 4 797 дітей.

Прийнято рішення забезпечити організацію харчування учнів 1-4 класів у навчальних закладах, розташованих у населених пунктах, віднесених до IV зони радіоактивного  забруднення внаслідок аварії на ЧАЕС. Вартість дітодня з 01 жовтня 2024 року встановлюється в розмірі 50 грн. для учнів 1-4 класів.

Також встановили вартість дітодня для організації харчування учнів пільгових категорій у закладах загальної середньої освіти за кошти місцевого бюджету. З 1 жовтня 2024 р. вартість дітодня становить 55 грн.

Рішенням сесії також затвердили Положення про оплату за навчання та платні послуги у мистецькій школі «Олевська музична школа». З жовтня 2024 року плата за навчання встановлюється щомісячно в таких розмірах за спеціальностями:

– фортепіано, сольний спів, гітара – 200 грн;

– скрипка, бандура, акордеон, баян, труба, саксофон, ударні інструменти – 150 грн.

Серед інших також розглядалися питання: затвердження Положення про

порядок використання шкільних автобусів, затвердження Програми «Організація харчування учнів та вихованців закладів освіти Олевської міської територіальної громади на 2024-2025 роки», затвердження звітів про експертну грошову оцінку земельних ділянок комунальної власності та інші.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту