Безпечність харчових продуктів: маркування харчової продукції у період дії воєнного стану

    Держпродспоживслужба нагадує споживачам харчових продуктів, що наразі в Україні діють певні спрощення для виробників харчових продуктів стосовно маркування продукції власного виробництва внаслідок вимушених змін рецептури, які пов’язані з відсутністю або недостатністю відповідної сировини, на період дії воєнного стану.

    В березні 2022 року Урядом ухвалено Постанову від 03.03.2022 №186 «Деякі питання маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану» для забезпечення продовольчої безпеки держави та застосування ризик-орієнтованого підходу при здійсненні заходів державного контролю за харчовими продуктами, кормами та іншими товарами

Звертаємо увагу, що наразі обов’язковою інформацією на маркуванні харчового продукту має бути:

  • назва харчового продукту;
  • кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання;
  • мінімальний термін придатності або дата “вжити до”;
  • інформація про будь-які інгредієнти або допоміжні матеріали для переробки, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту