За надання неправомірної вигоди – до суду!

За належного процесуального керівництва прокурорів Олевського відділу Коростенської окружної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів,  до суду скеровано обвинувальний акт відносно місцевого жителя за фактом пропозиції та надання неправомірної вигоди працівникам поліції з метою вирішення питання уникнення від притягнення до адміністративної відповідальності, будучи попередженим про настання кримінальної відповідальності за надання неправомірної вигоди за ч.1 ст. 369 КК України.

Слідством установлено, що дана особа посягаючи на суспільні відносини у сфері службової діяльності, надав працівникам поліцейського сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №2 Коростенського районного управління поліції ГУНП в Житомирській області, які відповідно до графіку чергувань у складі екіпажу, на службовому автомобілі, перебували на добовому чергуванні з цілодобового патрулювання території обслуговування з метою забезпечення публічної безпеки і порядку, первинного реагування на повідомлення про правопорушення, зокрема в межах Олевської ОТГ, Коростенського району, Житомирської області, тобто фактично виконували свої службові обов`язки, будучи зупиненим за порушення ПДР на автодорозі в напрямку с. Радовель, Коростенського району, Житомирської області надав службовій особі –  поліцейському  неправомірну вигоду у розмірі 5000 гривень, за не притягнення до адміністративної відповідальності за адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП

За вчинення даного злочину, передбачено покарання у виді штрафу до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, обмеженням волі та позбавленням волі від двох до чотирьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

                                    Олевський відділ Коростенської окружної прокуратури

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту