Мітинг та патріотичний забіг до Дня пам’яті загиблих захисників України

Сьогодні відзначається День пам’яті загиблих захисників України – наших Героїв, хто віддав своє життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність.

Цей День пам’яті було започатковано саме 29 серпня, бо з цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом. Цьогоріч минає 10 років від тієї трагедії, що забрала життя сотень мужніх синів України.

З нагоди цього пам’ятного дня керівництво громади разом з членами Спілки воїнів АТО та ООС і ветеранами російсько-української війни поклали квіти до меморіалу загиблих воїнів в російсько-українській війні та пам’ятного знаку, встановленого з нагоди 70-річчя проголошення Олевської Республіки.

Із загальнонаціональної хвилини мовчання розпочався мітинг на площі Соборна в Олевську. Міський голова Сергій Лисицький подякував всім воїнам, які зі зброєю в руках виборювали незалежність та продовжують боротися з російськими загарбниками, а також висловив співчуття рідним і близьким всіх наших Героїв, які віддали за Україну найцінніше – своє життя.

Після мітингу присутні поклали квіти до портретів наших захисників на Алеї Героїв.

Також в Олевську відбувся патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України», в якому взяли участь близько сотні жителів громади. Учасники забігу мали таблички з іменами Героїв нашої громади, які загинули в російсько-українській війні.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту