У вересні мобільні медичні команди продовжують виїжджати у віддалені села Житомирщини

На Житомирщині вже десятий місяць працюють мобільні медичні команди, які відновлюють доступ до медичних послуг для місцевого населення. За цей час консультаціями сімейного лікаря, вузьких спеціалістів та психолога охопили вже майже 2 тис. 700 осіб. Мобільні медичні команди (ММК) у вересні відвідають 6 населених пунктів у Словечанській, Олевській та Народицькій громадах.

ММК складається з сімейного лікаря, медичної сестри, фахівця із соціальної роботи, психолога та водія. Часом до цієї команди може приєднатися вузький фахівець: кардіолог, ендокринолог, гінеколог. ГО «Ін Тач Юкрейн Фундейшн» щотижня планує нові виїзди мобільних медичних команд до сіл трьох північних громад Житомирської області. Місцеві мешканці у своєму селі у визначений день та час можуть прийти і отримати медичні та соціально-психологічні послуги. ММК на місці може зробити електрокардіограму, виміряти тиск, перевірити рівень глюкози, холестерину та кисню в крові, перевірити слух та зір, зробити УЗД-дослідження за допомогою портативного УЗД-апарату.

Тож у вересні заплановані виїзди ММК до таких населених пунктів:

  • 03.09 – с. Сухарівка Народицької громади;
  • 04.09 – с. Іллімка Словечанської громади;
  • 05.09 – с. Калиніка Олевської громади;
  • 10.09 – с. Межииліска Народицької громади;
  • 11.09 – с. Лучанки Словечанської громади;
  • 12.09 – с. Замисловичі Олевської громади.

«Люди вже добре знають, що до них в село може приїхати мобільна медична команда і вони зможуть отримати консультацію лікаря, психолога на місці. Крім того, наші лікарі виписують перенаправлення до сервісу транспортування пацієнтів, який допомагає людям з віддалених сіл дістатися до закладів вторинної ланки медицини та отримати консультацію вузького спеціаліста, пройти додаткові обстеження», – розповідає координаторка ММК у Житомирській області Анастасія Батирєва.

У цих громадах також створені 12 просторів психологічної підтримки, де люди можуть записатися у адміністратора на онлайн консультації із психологами. Такою можливість з червня місяця скористалося вже понад 200 місцевих жителів.

Проєкт реалізовується ГО «НУО «Ін Тач Юкрейн Фундейшн» у трьох громадах області в межах підтримки проєкту USAID – US Agency for International Development, спільно з Pact «Інновації для подолання епідемії ВІЛ».

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту