Розпорядженням Житомирської ОВА перейменовано 15 вулиць і провулків в Олевській громаді

Відповідно до розпорядження Житомирської обласної військової адміністрації, в Олевській громаді перейменували ще 15 вулиць та провулків.

Перейменування відбувається відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Попередньо Олевською міською радою було проведено громадські слухання, щоб дізнатись думку громадськості. Частину вулиць і провулків було перейменовано за пропозиціями мешканців вулиць. Втім, частину вулиць і провулків місцеві жителі відмовились перейменувати, запропонувавши залишити існуючу назву. На сесії міської перейменували ті вулиці й провулки, де на відповідних громадських слуханнях визначилися з новою назвою.

Відповідно до Закону, якщо назви, які вважаються маркерами російської імперської політики, не будуть змінені – повноваження про перейменування отримує відповідна обласна державна адміністрація. Житомирська ОВА допомогла з перейменуванням вулиць, майданів та провулків, громадам, які не зробили цього самостійно у відведений законодавством термін.

В розпорядженні в.о. начальника Житомирської ОВА №449 йдеться: «…Зобов’язую перейменувати топонімічні об’єкти у населених пунктах Житомирської області без зміни нумерації будівель згідно з додатком 1».

В Олевській громаді це такі вулиці й провулки:

Назва населеного пункту Назва топонімічного об’єкта Існуюча назва Назва об’єкта пропонується до перейменування
Місто Олевськ вулиця 40-років Перемоги Перемоги
Герцена Відродження
Комарова Бортницька
Матросова Гайдамацька
Першотравнева Весняна
Рад Тиха
Чкалова Благовіщенська
Партизанська Козацька
провулок Герцена Відродження
Ковпака Ярослава Мудрого
Комарова Бортницький
Першотравневий Весняний
Варварівка вулиця Ковпака Затишна
Жубровичі вулиця 8 Березня Березнева
Жовтнева Осіння

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту