21 вересня, в рамках проведення фестивалю польської культури «Сонячні мелодії», відбувся майстер-клас приготування страв шльонської (регіон в Польщі) кухні в ресторані Панорама.
Працівник Центру культури «Zamek w Toszku» Barbara Skawinska продемонструвала процес приготування клюсок під соусом, роладів та квашеної капусти. Барбара прокоментувала, що вона не працює кухарем, а готує лише вдома для своїх близьких.
Поляки віддають перевагу ситній і різноманітній кухні. Українцям відразу впадає в око багатство супів, соусів і приправ. Страви, приготовані на майстер-класі, не стали виключенням.
Досвід переймали кухарі з різних закладів Олевська: Існюк Галина (кафе «Водолій»), Аліна Білюк (кафе «Живчик»), Юрій Стафійчук (суші-бар «Сакура»), Аліна Вознюк (ресторан «Панорама»), а також Людмила Калюк (садочок Зірочка).
Завершився майстер-клас спільним обідом, на якому були присутні кухарі та делегація з польського міста-побратима Тошек. Присутні змогли скуштувати приготовану страву польської кухні, а також український борщ з пампушками, салом та солоними огірками.
В рамках українсько-польського співробітництва міст Олевськ та Тошек, пропонуємо закладам міста додати дані страви до свого основного меню.
До Вашої уваги рецепти страв:
Щоб приготувати клюски достатньо: 8-10 середніх картоплин, яйце, картопляний крохмаль та стакан молока.
Для приготування роладів знадобиться:
- Яловичина – 800г.
- Грудинка копчена – 150 г
- Фарш – 500 г.
- Огірок квашений – 150 г
- Велика цибулина
- Гірчиця
- Перець, сіль, цукор за смаком
Дякуємо ресторану Панорама за допомогу в організації майстер-класу!