Дільничні офіцери звітують про результати роботи за 6 місяців

Упродовж липня 2024 року дільничні офіцери сектору превенції відділення поліції №2 Коростенського РУП прозвітували жителям Олевської територіальної громади про результати своєї роботи за 6 місяців поточного року.
Упродовж першого півріччя поліцейські розглянули понад сімсот двадцяти заяв та повідомлень від громадян. У 43 випадках встановили причетних осіб до вчинених кримінальних правопорушень. Серед розкритих злочинів: крадіжки, незаконний обіг наркотичних засобів, завдання тілесних ушкоджень та інші.
За вказаний період на території громади правоохоронці виявили та припинили 691 адміністративне правопорушення. Більшість із них стосувалися порушень громадського порядку та антиалкогольного законодавства. 99 та 320 випадків відповідно.
Безпосередньо до дільничних офіцерів надійшло більше сорока повідомлень про насильство у сім’ях. У результаті перевірок та зібраних матеріалів, відносно 106 осіб було складено адміністративні матеріали за ст. 173-2 КУпАП та у сорока пяти випадках відносно правопорушників винесено термінові заборонні приписи стосовно кривдників, адміністративні матеріали скеровано до суду для їх розгляду та притягнення правопорушників до відповідальності.
35 осіб було притягнуто до відповідальності за неналежне виконання своїх батьківських обов’язків та неналежне ставлення до виховання дітей.
Окрім того, регулярно проводиться превентивна робота з адміннаглядними щодо дотримання ними встановлених судом обмежень. Такі заходи спрямовані насамперед на недопущення скоєння ними нових правопорушень. За звітний період поліцейським вдалося виявити та припинити 37 правопорушень, передбачених ст. 187 (Порушення правил адміністративного нагляду) КУпАП.
Під час зустрічі дільничні офіцери обговорили з громадою плани роботи на друге півріччя, а також подальші спільні заходи, спрямовані на створення безпекового середовища на території обслуговування.
Особливу увагу правоохоронців під час звітування акцентовано на вжиття додаткових заходів щодо впровадження та розвитку сучасних систем відеоспостереження, а також перспективи подальшого розвитку та розбудови систем відеоспостереження на території населених пунктів громади упродовж 2024 року, подальшому плануванні побудови відеосистеми «Безпечна громада» з наданням переваги системам із аналітичною складовою.
Впровадження цієї ініціативи не лише збільшить рівень безпеки на вулицях, але й сприятиме швидкому розкриттю злочинів, допомагаючи поліції в оперативному реагуванні на події. Завдяки аналітичним можливостям відеоспостереження правоохоронці зможуть ефективно виявляти та аналізувати потенційно небезпечні ситуації. Така система також відіграє важливу роль у запобіганні злочинності, оскільки присутність відеокамер може діяти як засіб запобігання, стримуючи потенційних злочинців від неправомірних дій.
Крім того, правоохоронці розповіли місцевим мешканцям про найпоширеніші види шахрайств, жертвами яких стають все більш людей.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту