Мобільні аптечні пункти у віддалених громадах

ДП «Укрвакцина» спільно з РАСТ Іnc, в рамках впровадження проєкту «Інновації для подолання епідемії ВІЛ», що фінансується Агентством США з Міжнародного Розвитку
(USAID) реалізовує проєкт «Забезпечення функціонування мобільних аптечних пунктів у віддалених громадах Чернігівської, Київської та Житомирської областей».

Відповідно до пункту 266 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту
лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. №929 (надалі – Ліцензійні умови),
ліцензіати, які провадять господарську діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, мають право здійснювати торгівлю лікарськими засобами через мобільні аптечні пункти виключно:

  • у сільській місцевості в разі відсутності аптеки та/або аптечного пункту;
  • у межах територій, на яких введено надзвичайний стан, на період надзвичайного стану;
  • у межах територій, на яких ведуться активні бойові дії, які включені до переліку або тимчасово окупованих російською федерацією, затвердженого Мінреінтеграції, на період воєнного стану та дванадцяти місяців після його припинення чи скасування.

Згідно з абзацом 8 пункту 269 Ліцензійних умов ліцензіат (ДП «Укрвакцина») зобов’язаний подати до Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та органу місцевого самоврядування повідомлення про маршрут мобільного аптечного пункту до початку провадження діяльності.

Таким чином, Підприємством розроблено маршрути мобільних аптечних пунктів для провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами у відповідних громадах визначених вище областей та з урахуванням критеріїв, визначених Ліцензійними умовами.

Про дати виїздів мобільних аптечних пунктів, час та адреси здійснення роздрібної торгівлі мобільними аптечними пунктами буде додатково інформовано мешканців громад через телеграм канал t.me/TUT_apteka (або за пошуком по назві “Мобільна аптека ТУТ”).

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту