Заряджені Гідністю та жагою Свободи

«Заряджені гідністю та жагою свободи» – під таким гаслом 21 листопада 2023 року з клієнтами пробації Коростенського районного сектору №3 філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області проведена інформаційно-просвітницька робота з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи у 2023 р.

Провели роботу із засудженими начальник районного сектору пробації Анжела Козловець спільно з провідним інспектором Дмитром Костюченко.

Під час зустрічі із клієнтами пробації пригадали події Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності (Євромайдан) 2013 року.

День Гідності та Свободи відзначається 21 листопада згідно з указом президента України №872/2014 від 13.11.2014 року. Цей день установлено «з метою збереження та донесення до сучасного та майбутнього поколінь інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, утвердження ідеалів свободи й демократії, а також віддання шани патріотизму та мужності громадян, які восени 2004-го й у листопаді 2013-го – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору».

Із засудженим також обговорили права громадян на Гідність і Свободу закріплені в статтях Конституції України. Зокрема:

Стаття 3. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави.

Стаття 22. Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.

Стаття 28. Кожен має право на повагу до його гідності. Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню.

Стаття 34. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Захід було завершено хвилиною мовчання в честь вшанування пам’яті загиблих.

 Коростенський районний сектор №3 
філії ДУ «Центр пробації» у Житомирській області

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту