У Варварівському ліцеї відкрили меморіальну дошку Герою Григорію Михайленку

На фасаді Варварівського ліцею відкрили меморіальну дошку нашому Герою Михайленку Григорію Борисовичу. Військовий відправився добровольцем на фронт, мужньо захищаючи Україну та кожного з нас.

З перших днів війни Григорій Борисович відправився до військкомату, щоб захистити свою сім’ю і країну. Після проходження підготовки та навчання наш Герой був у найгарячіших точках фронту: Донецька область, контрнаступ на Харківському напрямку, Бахмут та Часів Яр, де й зупинилося серце мужнього воїна.

13 травня 2023 року, під час чергового виїзду за пораненими бійцями, Григорій Борисович потрапив під  ворожий обстріл, де зазнав поранень не сумісних з життям…

Саме в річницю загибелі нашого Героя адміністрація ліцею вирішила відкрити меморіальну дошку. У Варварівському ліцеї наразі навчається син захисника, його дочка – випускниця закладу, а тепер – викладачка. Сам Григорій Михайленко був головою батьківського комітету навчального класу доньки.

Віддати шану Герою на захід прийшли міський голова Сергій Лисицький, в.о. начальника відділу освіти, молоді та спорту Віра Ковальчук, депутат міської ради Ярослав Іванченко, волонтер Олександр Бочковський, рідні Героя, побратим, учні і працівники ліцею, місцеві жителі.

Діти Героя відкрили меморіальну дошку, на ній – уривок української відомої пісні «У райськім саду»: «На могилі моїй посадіть молоду яворину, І не плачте за мною, за мною заплаче рідня. Я любив вас усіх, та найбільше любив Україну, Певно, в цьому і є та найважча провина моя».

Директор Варварівського ліцею поділився спогадами про Григорія Михайленка, останньою зустріччю з ним у стінах закладу та повідомив, що родина нашого Героя допомогла встановити в ліцеї камери відеоспостереження.

Після завершення виступів для всіх присутніх була доступна виставка фотографій Григорія Борисовича та дитячих малюнків, які він отримував на фронті та зберігав. Також всі присутні отримали смаколики, приготовані кухарями Варварівського ліцею.

Меморіальну дошку Герою виготовили благодійники – родини Козловців та Рудоволів.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту