Уряд ухвалив зміни, що стосуються патронатного виховання дітей.

Патронат є важливою формою тимчасового влаштування дітей, чиї батьки опинилися у складних життєвих обставинах та не можуть належним чином забезпечити догляд.

Держава підтримує розвиток професійної послуги з патронату, а також тих осіб, які хочуть подарувати дітям родинне тепло і турботу.

Починаючи з з 1 липня 2024 року соціальна допомога становить для дітей віком від 0 до 6 років – 6407,50 грн. (2563 грн. *2,5), а для дітей віком від 6 до 18 років – 7990,00 грн. (3196 грн. *2,5). Розмір оплати за послугу патронату над дітьми  становить 3 мінімальні заробітні плати на місяць 24 000 грн( 8000 грн*3).Також установлена система надбавок у розмірі 10% за кожну наступну дитину, а також за складність у разі влаштування до сім’ї патронатного вихователя новонародженої дитини, дитини з вадами розвитку чи інвалідністю.

Якщо ви не байдужі до долі дітей, які потрапили у складні життєві обставини, і маєте бажання стати патронатним вихователем, більш детальну інформацію ви можете отримати в Службі у справах дітей Олевської міської ради за адресою: вул. Свято-Миколаївська,4 в м.Олевськ.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту