В районному секторі пробації м. Олевськ із засудженими говорили про військову службу

Нещодавно в Коростенському районному секторі №3 філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області із засудженими проведена інформаційно-просвітницька лекція щодо вступу громадян на військову службу України.

Захід проведено з метою ознайомлення із процедурою  вступу до українського війська через Центри рекрутингу Української армії.

Провели роботу із засудженими інструктор ВРК Кібітський Володимир Сергійович спільно з працівниками Коростенського районного сектору №3 з питань пробації  – провідним інспектором Дмитром Костюченком та фахівцем Інною Стожук.

Рекрутер Володимир Кібітський  ознайомив суб’єктів пробації з алгоритмом зарахування на військову службу за новими правилами рекрутингу. Центр рекрутингу української армії — пілотний проєкт Міністерства оборони України, покликаний побудувати прозору та ефективну модель залучення громадян на військову службу. Рекрутери надають інформацію щодо вакансій, а також супроводжують кандидата на шляху до призначення на посаду у військовому підрозділі. Центр рекрутингу української армії пропонує вакансії у Збройних силах України, поступово розширюючи перелік на всі Сили безпеки та оборони України. Процес рекрутингу включає кілька етапів:

  1. Вибір посади та військової частини: rандидат/ка може добровільно доєднатися до Сил оборони, уклавши контракт на проходження військової служби або призвавшись на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Обрати відповідну посаду та військову частину (далі – в/ч), де кандидат/ка бажає проходити військову службу, можна у Центрах рекрутингу на базі ЦНАПів (mod.gov.ua), Центрах рекрутингу родів військ, сайтах окремих військових частин, Рекрутингових відділах ТЦК СП, Онлайн-платформах : lobbyx.army, work.ua, defence.robota.ua, olx.ua/uk/rabota/.
  2. Співбесіда та комунікація з військовою частиною: після вибору посади, яка зацікавила, кандидати проходять співбесіду з представником військової частини.
  3. Оформлення документів у ТЦК та СП: у разі успішного проходження співбесіди із представником в/ч кандидат/ка отримує від в/ч копію рекомендаційного листа (оригінал направляється до ТЦК СП). З метою належного оформлення документів, необхідних для вступу на військову службу, кандидат/ка із рекомендаційним листом та іншими необхідними документами відвідує ТЦК СП з метою: уточнення облікових даних; проходження військово-лікарської комісії для визначення придатності до військової служби; проходження професійно-психологічного відбору; формування особової справи.

Якщо в ході відбору визначається невідповідність кандидата/ки обраній посаді, йому/їй пріоритетно пропонуються інші посади в обраній в/ч. Успішні кандидати отримують рекомендаційний лист та проходять необхідні медичні та психологічні обстеження.

  1. Направлення для проходження військової служби: кандидати направляються до визначеної військової частини або навчального центру для базової підготовки.

           Алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ покликаний замінити застарілі підходи – на зрозумілий механізм добровільного долучення до військової служби через центри рекрутингу та онлайн.

 Коростенський районний сектор №3

філії ДУ «Центр пробації» у Житомирській області

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту