В Олевську добудують ще одну багатоповерхівку

Недобудовану багатоповерхівку по вулиці Свято-Миколаївській 49 готують до будівництва. Дане рішення було прийнято більшістю голосів на засіданні позачергової 9 сесії міської ради.

Добудовуватиме будівлю інвестор, директор ПП «ЖИТОМИР- АВТОТЕХДІАГНОСТИКА» Валерій Чижевич, який у 2014-2015 роках добудував дві п’ятиповерхівки в Олевську (в центрі міста та біля Ощадбанку). Історія будівництва цієї багатоповерхівки така, як і попередніх недобудов. Її почали зводити у 1992 році, а вже у 1994 році призупинили через брак коштів.

Згідно звіту про оцінку ринкової вартості незавершеного будівництва

багатоквартирного житлового будинку по вул. Свято-Миколаївській, 49, яка була проведена у травні 2017 року, вартість існуючої недобудови склала

4 932 418,00(чотири мільйони дев’ятсот тридцять дві тисячі чотириста вісімнадцять  гривень 00 коп.).На ці кошти Олевська міська рада  отримає 9 квартир площею не менше 520 кв.м., а це весь перший поверх.

Депутат Фіц З.Р. висловив невдоволення через те, що ціна за будинок зменшилась за два роки на 550 тис. грн.Начальник управління містобудування та архітектури, будівництва та ЖКГ Ніколайчук В.П. зазначив, що під впливом погодніх умов та через відсутність консервації – стан будівлі отримав більшу ступінь зносу, електропроводку, металеві конструкції сходових клітин та балконів було розграбовано.

Більшість депутатів відстоювали позицію, що будівлю треба добудувати, бо вона так і залишиться нікому не потрібним «пам’ятником». Важливо і те, що інвестора вже знають за прикладом добудованих п’ятиповерхівок в Олевську, а це можливість убезпечити себе від аферистів. Крім того, це нові квадратні метри в центрі міста – вигідне місце розташування житла.І що не менш важливо податки йтимуть до міського бюджету.

Депутати все-таки затвердили рішення проукладання Договору про спільну участь Олевської міської ради та приватного підприємства ПП «ЖИТОМИР- АВТОТЕХДІАГНОСТИКА» у реалізації проекту по будівництву незавершеного багатоквартирного житлового будинку по вул. Свято-Миколаївській, 49в м. Олевськ.Дане рішення підтримали всі політичні сили, окрім депутатів від Української народної партії Фіца З.Р. та Снігура В.В., які під час голосування «утримались».

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту