Міністерство екології дає кошти на реконструкцію очисних споруд в Олевську

На реконструкцію очисних споруд в Олевську Міністерство екології дає 13 млн гривень, вже є відповідне розпорядження Кабміну. Про це на засіданні 10 сесії повідомив міський голова Олег Омельчук. Міська рада співфінансуватиме проект.
Депутати прийняли рішення про співфінансування об’єкту «Реконструкція головного корпусу Олевської гімназії з термосанацією по вул. Інтернаціональна, 34 в м. Олевськ» на суму 3 825 213 грн (загальна сума 6 968 167 грн.). На питання депутата Володимира Тимощука «Чому виділили кошти саме на гімназію, а не інші школи?», міський голова відповів, що дане рішення приймала Житомирська ОДА. За шкалою оцінки проектів, які фінансуються за кошти Державного фонду регіонального розвитку, Олевська гімназія посіла 3 місце із 70, тому і потрапила під фінансування. Також міська рада дофінансує 40 тисяч гривень на придбання спеціального тренажеру для Центру реабілітації дітей-інвалідів (загальна сума тренажеру 240 000 грн.). 200 тисяч гривень вже виділило німецьке посольство. У лютому Управлінням економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності міської ради була подана заявка на участь у німецькому проекті для отримання коштів на придбання реабілітаційного обладнання для дітей з групою інвалідності. У квітні представники Німеччини відвідали Олевський Центр реабілітації дітей-інвалідів і вже у травні надійшло підтвердження про перемогу в конкурсі. Складно повірити, але із 700 заявок вони обрали Олевський Центр реабілітації. За кошти гранту планується придбати тренажер 2MOTOmedGracile12 для реабілітації дітей-інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату, в тому числі ДЦП.
Також виділено 360 тисяч гривень з державного бюджету (державна субвенція) на капітальний ремонт приміщень та котельні Центру розвитку дитини №1 «Зірочка».
Надійшли кошти від обласних депутатів, Ніколайчук О.В. виділив кошти на придбання комп’ютерної техніки та навушників для Олевської міської дитячої бібліотеки (10 тис. грн) та на придбання принтера для бібліотеки філіалу № 18 у с. Зольня Олевської ЦБС (2 тис. грн).
Крамаренко С.М. виділив на придбання килимів в ігрові кімнати Жубровицького ДНЗ № 15 “Чебурашка” (16 тис. грн) на придбання техніки для КУ “Олевська ДЮСШ боротьби” (16 тис. грн).
На звернення жителя с. Рудня Бобова А.А. депутати виділили 5 тис. грн. на лікування його сина, який 31 травня потрапив у ДТП, внаслідок чого отримав перелом шийного хребця.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту