Місцеве підприємство заборгувало міській раді майже 5 мільйонів гривень за оренду землі

 

 

Міська рада прийняла рішення застосували правовий механізм та впливати на недобросовісних землекористувачів, які без правовстановлюючих документів тривалий час користуються земельним ділянками. Вони ухиляються від вчасного укладання договорів оренди земельних ділянок, деякі з них, навіть, додумались «здавати» в оренду земельні ділянки комунальної власності, забуваючи, що орендну плату за користування землею має право отримувати виключно власник, яким є міська рада. Подібні дії призводять до значних втрат бюджету, що в свою чергу негативно впливає на розвиток громади.

19 червня вперше відбулось засідання комісії щодо визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам. До складу комісії увійшли заступник міського голови Олександр Ніколайчук, начальник управління земельних відносин міської ради Наталія Біленець, головний спеціаліст управління земельних відносин Анна Козловець, голова постійної комісії з питань земельних відносин, охорони природи та надзвичайних ситуацій Ярослав Іванченко, заступник голови постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку Ганна Кручко, начальник відділу фінансів міської ради Катерина Горпиніч, начальник управління економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності міської ради Олег Ковальчук, головний спеціаліст юридичного відділу міської ради Євген Зембра та в.о. начальника Держземагенства в Олевському районі  Максим Мельниченко.

Директор «Райагропромтехніки» Володимир Рубанський та представники підприємства були повідомлені про засідання, але на нього не з’явилися. Члени комісії заслухали інформацію про ПАТ «Райагропромтехніка», яке користується двома земельними ділянками в Олевську по вул. Покальчука (5,3844 га) та вул. Олексія Береста (0,0651 га) не маючи відповідних документів.

За інформацією управління земельних відносин вже опрацьовано 20 об’єктів, з яких лише «Райагропромтехніка» навідріз відмовляється співпрацювати з міською радою.

Наприклад, ТОВ «Олевський метизний завод»вже уклав договір оренди земельної ділянки площею 6, 9 га на 5 років.

Згідно чинного законодавства та прийнятого на сесії положення, сума збитків нараховується за попередні три роки несплати, отож загальна сума боргу підприємства перед громадою склала 4 934 930, 76 грн. (за 1 місяць складає 137 081,41 грн, за рік – 1 644 976,92 грн.).

Комісія склала акт, який стане підставою для подачі судового позову про стягнення збитків нанесених громаді в результаті отримання неправомірної вимоги недобросовісних підприємством.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту