Роботу бібліотек Олевської ОТГ оцінено позитивно

Група фахівців трьох обласних бібліотек: обласної універсальної наукової бібліотеки ім.. О.Ольжича, обласної бібліотеки для дітей та обласної бібліотека для юнацтва комплексно вивчала роботу бібліотечних установ Олевського району та традиційно надавала практичну і фахову допомогу бібліотечним працівникам Олевщини. Була обстежена діяльність сіл Варварівка, Лопатичі, Корощино, Кам’янка, Зольня.

Завідувач науково-методичного відділу обласної бібліотеки для юнацтва Артеменко Л.І. оцінила роботу бібліотек Олевщини: “Знайомство з діяльністю бібліотек показало, що вони динамічно рухаються у напрямку інноваційного розвитку, все більше стають справжніми центрами місцевих рад у будь-яких напрямках, активно впроваджують сучасні інформаційні технології, постійно розширюють послуги і сервіси для користувачів відповідно до сучасних вимог суспільства. Бібліотеки громади мають високий позитивний імідж серед населення і по праву виконують консолідуючу роль в громаді”.

Щороку бібліотеками громади проводяться заходи до знаменних, пам’ятних та державних свят. Не стоять осторонь бібліотечні працівники і під час проведення святкувань днів села, творчих звітів, фестивалів та державних свят. Це і Шевченківські дні, тиждень дитячого читання, Лесині читання. В міській бібліотеці діє Клуб цікавих зустрічей, де в тісному колі, майже по сімейному, проходять презентації книг поетів, зустрічі з музикантами.

Сьогодні бібліотеки громади працюють над створенням банку інформації з краєзнавства. Логічним доповнення до виставок “Відлуння давнини” (МБД, с.Корощино), “І світилась мріями у росах ця прадавня батьківська земля”(с.Зольня), “Кам’янка – древня й водночас молода” (с. Кам’янка) є предмети декоративно-ужиткового мистецтва (вишивка, гончарні вироби) та ін. У філії с. Зольня під час робочої поїздки відкрито окрему музейну світлицю старожитностей села з краєзнавчими теками про історію села, предметами ужиткового побуту, вишивками та старовинними речами. Робота по створенню музейних кімнат та світлиць продовжується у всіх книгозбірнях ОТГ. Випускаються методичні матеріали: “Бібліотечна Олевщина в цифрах” (статистичний збірник), “Герої нашого часу”(поповнення альбому загиблих в АТО), методичні матеріали до дня пам’яті і примирення, методичні матеріали до дня Чорнобильської катастрофи “Чорнобиль біллю озивається”, рекомендації щодо організації надання бібліотечних послуг в умовах ОТГ тощо.

Лариса Мозгова, заступник директора обласної бібліотеки для дітей, член президії Української бібліотечної асоціації, прокоментувала: “Дуже приємно, що влада Олевська та більшість сільських старост опікуються проблемами культури, підтримують бібліотеки та у тісній співпраці створюють послуги з покращення культурного рівня своєї громади. Про це говорить те, що бібліотеки Олевщини виграли два Міжнародні гранти – програми “Бібліоміст” та фонду “Монсанто” і отримали 19 комп’ютерів з периферійним обладнанням та безкоштовним доступом до мережі Інтернет, за допомогою високої професійної майстерності та наполегливості директора ЦБС Сібірьової Л.В. Бібліотечні фахівці уже всі опанували роботу з ПК та створюють мультимедійні продукти для задоволення сучасних потреб користувачів. Сільська бібліотека наразі стає основним культурним та просвітницьким центром, і це залежить від високої професійної майстерності бібліотекаря і його бажання”.


На фото: Відкриття кімнати-музею в бібліотеці с. Зольня


На фото: Бібліотека-філіал с. Лопатичі


На фото: Олена Лублянська


На фото: Бібліотека-філіал с. Корощино


На фото: Бібліотека-філіал с. Кам’янка

За інформацією Олевської централізованої бібліотечної системи

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту