Одна з цілей проекту «Я маю право» – підвищити юридичну грамотність звичайних громадян

Всеукраїнський просвітницький проект «Я маю право!» стартував на Житомирщині в червні цього року. Він має дві основні функції: просвітницьку та моніторингову щодо порушень прав людини і реагування на це з боку держави.

 

До кінця року в ході реалізації проекту буде проводитись інформування людей про їх права як громадян України. Громадянам надаватимуться чіткі, прикладні й зрозумілі поради, щоб, потрапивши у неприємну ситуацію, українці точно знали, як діяти і до кого звертатися. Основні акценти будуть зроблені на досудове врегулювання будь-якого спору і доступ громадян до системи правосуддя.

Для того, щоб зрозуміти, що найбільше турбує громадян в плані захисту їх прав, працівники Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги Житомирщини провели опитування жителів різних населених пунктів області. Найбільше питань у респондентів виникало в площині соціального захисту.

Довідково: 7 червня 2017 року Міністр юстиції Павло Петренко презентував запуск всеукраїнського просвітницького проекту «Я маю право!». Проект реалізується за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» в усіх містах України, включаючи віддалені селища, де функціонують центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги (на Житомирщині працює 5 центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та 19 бюро правової допомоги).

Зауважимо, що за період з 1 січня по 30 червня 2017 року Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області видав 1 094 доручень адвокатам для надання безоплатної вторинної правової допомоги. До Житомирського, Бердичівського, Коростенського, Новоград-Волинського місцевих центрів та до бюро правової допомоги звернулося 11 119 жителів Житомирської області. Дві третини з них – це малозабезпечені особи, 15 % – учасники АТО, десята частина звернень були від людей з інвалідністю.

 

За інформацією відділу “Олевське бюро правової допомоги”

 Новоград -Волинського місцевого центру з надання БВПД

 

      Новоград-Волинський місцевий центр з надання БВПД адреса: м. Новоград-Волинський, вул. Івана Франка 31а, тел. (041-41) 2-15-82

 

      Олевське бюро правової допомоги адреса: м. Олевськ, вул. Володимирська, 5 каб. 7,8, тел. (04135) 2-40-37

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту