Лопатичі відсвяткували День села

Одне із найкрасивіших та найбільших сіл Олевської ОТГ – Лопатичі – відсвяткували День села, який вони проводять вже 12 років. 21 вересня День села святкували ще чотири населені пункти Олевської ОТГ – Копище, Хочине, Жубровичі, Калинівка, про це згодом.

Святкування в Лопатичах розпочалося із богослужіння в церкві. Потім відбулися змагання з волейболу між командами сіл Калинівка та Лопатичі, де перемогла команда-господар. На народні гуляння зібралися чи не всі жителі – від малого до великого. Староста села Наталія Максимівна Горпиніч привітала односельчан та вручила грамоти всім жителям, які цього року зробили внесок у благоустрій села. Це ті, хто прибирав кладовище, виготовив знак «Я люблю Лопатичі», садив квіти, допомагав ліквідовувати стихійні смітники, облаштував для молоді волейбольне поле та місце відпочинку на Уборті.

Привітати громаду та його жителів приїхав заступник міського голови Яків Миколайович Осипчук, також завітали в.о. старости сіл Зубковичі, Майдан, Зольня, Дружба. Урочисте відкриття свята організував військовий оркестр із м.Бердичів.

Для жителів села влаштували співочий конкурс «Караоке в Лопатичах» за аналогією із відомим караоке на Майдані. Серед призів були яйця, сувенірна продукція з логотипом села, а головним призом стала мультиварка. Щоправда, сміливців показати свій вокальний талант перед вуличною публікою виявилося не дуже багато, дорослі лопатичани виявилися надто сором’язливими. Конкурс підготувала Світлана Цибанєва, яка володіє одним із кращих голосів на Олевщині. У фінальному двобої мірялися голосами учасник військового оркестру Віктор та жителька села Дружба Галина.  За правилами гри не можна було кидати купюри більші за 20 гривень. Перемогу здобув Віктор, який назбирав 687 гривень, Галина назбирала вдвічі менше – 380 гривень. За традицією, учасники обмінялися капелюхами, а переможець отримав у подарунок мультиварку.

Виступ ансамблю пісні і танцю «Льонок» м.Житомир зібрав повну залу глядачів. Паралельно проходила шкільна ярмарка. Далі програмою були заплановані танцювальний блок «Танцюємо разом», концерт учасників художньої самодіяльності сільського Будинку культури с.Лопатичі. Продовжили святковий день гості свята – Денис Ничипорчук, Олена Бреслаш, Іван Хомутовський та Володимир Крекотень. Закінчилося все святковою дискотекою.

Щирі розмови та сміх, усміхнені обличчя, дружні потиски рук, приємні враження та позитивні емоції – за цим приємно спостерігати, про це приємно писати, за таке потрібно дякувати і хвалити. Отож, дякуємо громаді і за гарну організацію, і за роботу, і за вміння гарно відпочивати.

 


Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту