30 вересня – День усиновлення

30 вересня, в день великого православного свята Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії, Україна святкує День усиновлення. Це свято життєвої мудрості і щирості,  свято розуміння,  свято великої душі та великого терпіння. В цей день  вітаємо тих донечок і синів, які знайшли своїх батьків в усиновленні. Але в цей урочистий день ми також повинні думати й про тих хлопчиків і дівчаток, які ще чекають такої бажаної для них родини. Мама і тато – два міцних крила в долі дитини, які обіймуть, захистять, підтримають у польоті просторами світу, виведуть у повноцінне самостійне життя. Мамою і татом можна стати не лише народивши малюка, а і усиновивши його або взявши його на виховання  в прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу.

    Враховуючи суспільну значимість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї, усиновлення в нинішніх реаліях є прикладом відродження справжніх родинних цінностей та збереження сім’ї,  як однієї з головних основ моральності суспільства, прикладом громадянського подвигу, взірцем християнського милосердя і любові до ближнього. Усиновлення – це важливий та відповідальний крок, який потребує християнських чеснот – віри, надії, любові та мудрості.

          Перед нами стоїть серйозне і глибинне завдання – формувати в Україні культуру усиновлення, культуру прийняття дитини, культуру відкритості і поваги до усиновленої, прийомної дитини чи дитини під опікою. Треба вчитися любити і поважати дитину щиро, шанувати її самобутність. І тоді найкращою подякою дорослим буде самоповага дитини до самої себе, її самодостатність та впевненість у житті.

Щиро вітаємо усиновителів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників! Прийміть доземний уклін та найщиріші слова поваги з нагоди Дня усиновлення.

Ви дали кожній дитині, яка зростає у Вашій сім’ї, найважливіше – щастя мати родину, тата і маму душевну щедрість, батьківську турботу, родинне тепло. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло. Не кожного дня хлопчики і дівчатка знаходять своїх маму і тата. І будемо сподіватись, що комусь  іще з дітей пощастить і він знайде батьків в особі читачів цієї статті. Дитина чекає на Вас!

Комунальна установа «Центр соціальних служб для сім’ї,
дітей та молоді Олевської міської ради»

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту