В селі Забороче знімали відому телевізійну програму

В Олевській ОТГ проходила зйомка програми Фольк-music. Це програма для всіх поколінь, в якій беруть участь як професійні, так і аматорські колективи з різних куточків нашої країни. На запрошення начальника відділу культури Ірини Василівни Кльоц до Олевська приїхала народна артистка України Оксана Пекун зі знімальною групою телеканалу UA:Перший.

Жителі села Забороче традиційно зустріли гостей з короваєм та віршами. Оксана Пекун фотографувалась з всіма бажаючими та дарувала свої календарики. Жителі громади теж не залишили артистку без уваги та подарували їй справжній поліський трав’яний чай та вишивку ручної роботи.

Першим пунктом зйомки став будинок місцевого майстра по дереву Олега Ничипорчука. Попри свій молодий вік, він майстерно виготовляє столи та вулики. В приміщенні сільського клубу на Фольк-music чекав жіночий колектив «Рідня» з народними, автентичними піснями. Також Оксана Пекун поспілкувалася з місцевим талановитим художником Володимиром Гришком та пройшла майстер-клас від Валентини Козловець по малюванню на корі берези. Останнім пунктом зйомки стала звичайна сільська хата майстрині  Катерини Саган. Там жителі села продемонстрували традиційний місцевий обряд заручин.

Наступного дня знімальна група відправилась до села Сердюки, де місцеві жителі своїми талантами продемонстрували відродження українського музичного етносу.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту