Погодження меж земельної ділянки з сусідом

З початку 2017 року до Олевської міської ради звернулося 32 громадян зі скаргами на сусідів щодо встановлення меж земельної ділянки. Часто сусіди не можуть дійти згоди про місцезнаходження спільної межі, що змушує їх йти до органів місцевого самоврядування для вирішення спорів.
Для того, щоб вирішити межовий спір необхідно здійснити ряд кроків.
Крок 1. Встановіть особу суміжного землевласника та/або землекористувача, спільні межі з ділянкою якого викликають сумнів у Вас або у нього. Необхідні дані: прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання і контактний номер телефону.
Крок 2. Важливо переконатися, що предметом межового спору є саме місце проходження межі між земельними ділянками, а не порушення одним із сусідів правил добросусідства.
Крок 3. Якщо предметом спору є місцезнаходження межі земельної ділянки, необхідно здійснити відновлення меж земельних ділянок. Для цього слід залучити землевпорядну організацію, яка має у штаті сертифікованих інженерів-землевпорядників. Із землевпорядною організацією слід укласти договір на складання технічної документації щодо відновлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).
Крок 4. Землевпорядна організація має здійснити відновлення меж Вашої земельної ділянки. Основою для відновлення меж мають бути дані земельно-кадастрової документації. При неможливості виявлення дійсних меж, їх встановлення здійснюється за фактичним використанням земельної ділянки (наприклад, за лінією проходження паркану). Якщо фактичне використання ділянки неможливо встановити, то кожному виділяється однакова за розміром частина спірної ділянки.
Крок 5. Землевпорядна організація має закріпити межі земельної ділянки межовими знаками встановленого зразка.
Важливо знати, що встановити межі та закріпити їх межовими знаками землевпорядник міської ради не може. Це робить землевпорядна організація.

Управління земельних відносин міської ради

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту