Круглий стіл по проведенню акції «Тепла домівка, зігріта турботою!»

         Фахівцями комунальної установи «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради» з 01.12.2017 по 01.03.2018 проводиться акція «Тепла домівка, зігріта турботою».

Акція спрямована на своєчасне виявлення найуразливіших категорій населення, в тому числі сімей з дітьми, особливо сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах та надання їм своєчасної соціальної підтримки в зимовий період, з метою недопущення нещасних випадків, бездоглядності, порушення безпеки життєдіяльності.

04.12.2017 року комунальною установою «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради» в рамках проведення акції «Тепла домівка, зігріта турботою» організовано та проведено круглий стіл.

Присутніми на цьому заході були:

Орищук С.С. – директор КУ «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради»,

Помін Т.І. – заступник директора КУ «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради»,

Мидловець О.В.- провідний фахівець із соціальної роботи КУ «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради»,

Мусійчук А.М. – фахівець із соціальної роботи КУ «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради»,

Павлюк Н.М. – головний спеціаліст служби у справах дітей Олевської райдержадміністрації,

Гайченя Л.В. – головний спеціаліст служби у справах дітей Олевської райдержадміністрації,

Мартинова В.М. – головний державний соціальний інспектор управління праці та соціального захисту населення Олевської РДА,

Павлишин М. С. – головний інспектор Олевського районного сектору управління державної служби надзвичайних ситуацій України в Житомирській області.

Помін Т.І.  розповіла, що працівниками Центру проводиться акція «Тепла домівка, зігріта турботою». В ході акції фахівцями із соціальної роботи Центру спільно з соціальними партнерами відвідуються різні категорії сімей, з метою проведення профілактичної роботи та відстеження:
• дотримання температурного режиму в будинках, квартирах (особливо, в яких проживають новонароджені діти та діти дошкільного віку);
• відсутність боргів за опалення, електропостачання та чи оформили сім’ї субсидії;
• дотримання правил техніки безпеки при опаленні будинку з пічним опаленням, наявність запасу дров для опалення;
•наявність зимового верхнього одягу, взуття та ін.;
• цільового використання коштів сім’ями, яким призначена державна допомога при народженні дитини, допомога на дітей одиноким матерям;

  • дотримання правил безпеки дітьми під час канікул,на вулиці, по дорозі в школу, зі школи з метою попередження дитячого травматизму;
  • профілактику захворюванняна гострі респіраторні вірусні інфекції, грип;
  • сприяння у наданні гуманітарної допомоги.

Орищук С.С. наголосила на необхідності спільного здійснення відвідування різних категорій сімей з дітьми соціальними партнерами, а особливо сімей з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Мартинова В.М. повідомила, що управлінням праці та соціального захисту населення постійно здійснюється контроль щодо  цільового використання коштів сім’ями, яким призначена державна допомога при народженні дитини, допомога на дітей одиноким матерям.

Павлюк Н.М. наголосила про необхідність дотримання механізму взаємоінформування.

Павлишин М. С. розповів про щомісячне відпрацювання в сім’ях дотримання правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Результатом проведення круглого столу було прийняття спільного рішення про необхідність спільного відвідування соціальними партнерами сімей з дітьми та дотримуватись всім суб’єктам соціальної роботи механізму взаємоінформування, затвердженого Олевським міським головою від 23 серпня 2017 року, що дозволить своєчасно реагувати на виявлені факти порушення прав та законних інтересів дітей.

Помін Т.І, заступник директора КУ «ЦСССДМ Олевської міської ради».

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту