Міська рада хоче використати нові технології для ремонту ґрунтових доріг

20 грудня відбулася зустріч представників Асоціації відновлювальної енергетики в Україні з головою Олевської ОТГ Олегом Омельчуком, старостами громади, головою Білокоровицької ОТГ Леонідом Коцуром, головою Лугинської ОТГ Петром Мельником. Ініціював дану зустріч депутат Житомирської обласної ради Андрій Озерчук.
Довідково. Українська асоціація відновлюваної енергетики (УАВЕ) – це єдина некомерційна організація в Україні, яка об’єднує учасників ринку відновлюваної енергетики усіх видів генерації (сонце, вітер, вода, біогаз та біомаса). Асоціація також виступає незалежним координаційним центром для підвищення ефективності ініціатив у галузі, її всебічного розвитку та популяризації.
Президент Асоціації Олександр Самокіш розповів, що вони співпрацюють з різними, в тому числі міжнародними компаніями, організаціями-грантодавцями. Він озвучив інформацію про методи енергозбереження та енергомодернізацію обладнання, які вони можуть надавати. Звучали пропозиції з енергозбереження по вуличному освітленню, приміщень садочків, шкіл, лікарень. Окремо зупинився на укладанні енергосервісних контрактів, де, для прикладу, енергосервісна компанія фінансує утеплення будинку, закладу, а потім впродовж кількох років повертає вкладені інвестиції у вигляді різниці за рахунок економії спожитих ресурсів.
Віце-президентом Асоціації Юрієм Баскаковим була озвучена інформація про ремонт ґрунтових доріг за новітніми технологіями, що використовуються за кордоном. За його словами, дана технологія дає можливість зробити 1 км дороги за 1 добу. Відбувається це наступним чином: спеціальна машина знімає шар ґрунту з відсівом, загружає його в бункер, перемішує його з розчином, потім виходить суміш, яку укладає каток. Це альтернатива асфальту, тільки в 3 рази дешевша. В середньому на покриття дають гарантію 5 років. Міський голова обговорив можливість створення пілотного проекту по одній з доріг, щоб побачити як це працює.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту