На святого Миколая запалили головну ялинку


19 грудня, у День святого Миколая, на площі Соборній запалили головну ялинку. Зустріти новорічні свята в центрі міста у дружньому колі прийшли багато дітей з батьками.

Ялинка в Олевську унікальна – це не зрубане дерево, а живе. Таке рішення дозволяє зберігали місцеві ліси, економити бюджет та безпечно проводити свята, адже раніше по дві сторони від ялинки знаходилася неогороджена дорога.

До маленьких гостей свята завітав Святий Миколай, його помічники та міфічні створіння Фьоки. Вони справжні майстри веселощів. За повір’ями, зустріти Фьоків – до особистих успіхів, а якщо їх обійняти, то весь рік буде наповнений дивами, якщо ж вони обсипали вас снігом – в прийдешньому році у вас покращиться матеріальне становище.

Дітки із задоволенням танцювали хороводи навколо ялинки, розповідали Миколаю віршики та підспівували новорічні пісні.

Цього року на прикрашання новорічної ялинки не витрачали коштів – всі використані в оформлені прикраси минулорічні. Територія навколо ялинки облаштована бруківкою та огороджена, щоб діти не могли вибігти на проїжджу частину. Крім того, на заході чергував поліцейський патруль, щоб запалення новорічної ялинки відбулось зі збереженням всіх заходів безпеки.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту