Депутати райради просять виділити кошти на дороги та раду ветеранів

22 грудня на сесії Олевської міської ради голова районної ради Віктор Троц зачитав звернення від районних депутатів. В ньому йдеться про участь у співфінансуванні з бюджету громади виготовлення проектно-кошторисної документації капітального ремонту дороги Олевськ-Покровське, загальною протяжністю 16,6 км.

Загальна вартість проектно-кошторисної документації складає близько 620 тис. грн. У зверненні депутатів районної ради йдеться, що внесок міської ради має скласти не менше 370 тис. грн., з обласного бюджету може бути виділена сума до 200 тис. грн. Також планують зібрати близько 50 тис. грн. місцеві жителі та підприємці.

Віктор Троц додав: «З 1 квітня всі дороги місцевого значення будуть передані на баланс обласної державної адміністрації. До цього часу нам доведеться їх самим якось утримувати, тому що Облавтодор ні копійки не дає. В нас зареєстровано 7 напрямків доріг на проектно-кошторисну документацію, з державного бюджету обіцяють виділити на проектно-кошторисну документацію по 200 тисяч. Я знаю, що будуть питання: а що районний бюджет допомагає? Повірте, у цьому випадку ми нічим не зможемо допомогти, тому що ми беремо на себе повністю фінансування проекту дороги на Пояски. Крім того, хочу нагадати депутатам, що з районного бюджету було виділено 500 тис. грн. на паливо для шкіл, де є гарантійний лист, що мають їх повернути. Давайте краще ці гроші не повертайте, заплануйте цих 300 тисяч гривень на проектно-кошторисну документацію на наступний рік».

Також Віктор Троц зачитав ще одне звернення з проханням профінансувати районну раду ветеранів, яка раніше фінансувалася з районного бюджету. За словами Віктора Миколайовича, зараз в них таких коштів немає. Міській раді потрібно виділити на їх утримання 45 177 грн. на рік. Заступник міського голови Яків Осипчук запитав, що заважає виділити ці кошти з районного бюджету, загальна сума якого 1 млн. 110 тис. грн. Віктор Миколайович відповів, що «дірок» в бюджеті дуже багато. Так, як у них в підпорядкуванні лише Радовельська сільська рада, в першу чергу гроші надходитимуть з району туди.

Анатолій Повар прокоментував: «Правильним є питання до районної ради, а навіщо вам 1 млн. 100 тис. грн.? Отримувати заробітну плату? Районна рада насьогодні не потрібна, ви нічого не робите. Зберіть речі свої і йдіть з Богом». На що Віктор Троц відповів: «Анатолій Васильович, не ми створювали районну раду, не нам її і ліквідовувати. Прийде час, її ліквідують. Зараз ми скорочуємо свій штат».

Міський голова Олег Омельчук завершив цю дискусію, повідомивши, що міська рада проведе постійні комісії, де буде визначено пріоритетність доріг і працюватиме над важливою справою – ремонтом доріг в Олевській ОТГ.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту