Як депутати відпрацювали сесію та які рішення прийняли?

22 грудня відбулась остання в цьому році сесія міської ради. На засідання прийшли 24 депутати із 34. Цього разу сесія пройшла без скандалів чи суперечок, депутати показали конструктивну роботу.

Найважливішим питанням цієї сесії було прийняття бюджету на 2018 рік. Ніяких зауважень до документу від депутатів не було, тому процедура пройшла досить швидко.

Читайте  «БЮДЖЕТ Олевської ОТГ на 2018 рік ПРИЙНЯТО»

На зекономлені кошти від проведення тендерів та укладених договорів в сумі 2,2 млн грн депутати затвердили оновлений перелік об’єктів, що можуть реалізуватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2017 році.

  1. Капітальний ремонт комунальної установи “Олевська центральна лікарня” Олевської міської ради, будівлі адміністрації другий поверх (заміна вікон та дверей) за адресою провулок Промисловий,2 у м.Олевськ – 51 467 грн.
  2. Капітальний ремонт тротуарів по вул.Герцена в м. Олевськ – 349 543 грн.
  3. Капітальний ремонт тротуарів по вул. Заводська в м. Олевськ – 356 000 грн.
  4. Капітальний ремонт комунальної установи “Олевська центральна лікарня” Олевської міської ради, будівлі клініко-діагностичної лабораторії перший поверх (заміна вікон та дверей) за адресою провулок Промисловий, 2 у м. Олевськ – 206 240 грн.
  5. Капітальний ремонт приміщення Корощинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів (заміна вікон) по вул. Катерини Зеленко,5 в с. Корощине – 74 397 грн.
  6. Капітальний ремонт приміщення Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (заміна вікон) по вул. Центральна, 53 в с. Кам’янка – 115 680 грн.
  7. Капітальний ремонт приміщення Стовпинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів (заміна вікон) по вул. Корольова, 1 в с. Стовпинка – 194 578 грн.
  8. Капітальний ремонт приміщення загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 (заміна вікон) по вул. Пушкіна, 24-б в м.Олевськ – 137 956 грн.
  9. Капітальний ремонт приміщення дошкільного навчального закладу №25 (заміна вікон) по вул. Морозова, 3 в с. Зольня – 106 660 грн.
  10. Технічне переоснащення системи опалення ДНЗ №35 “Пролісок” по вул. Миру,19 с. Юрове Олевського району Житомирської області -199 176 грн.
  11. Капітальний ремонт приміщення (заміна вікон) Олевського краєзнавчого музею при Олевському ЦХЕТУМ Олевської міської ради по вул. Володимирська, 6 в м. Олевськ – 120 000 грн.
  12. Капітальний ремонт тротуарів по вул. Київській в м.Олевську – 140 000 грн.
  13. Капітальний ремонт котельні Олевського міжщкільного навчально-виробничого комбінату по вул. Пушкіна, 9 в м. Олевськ – 185 500 грн.

Щодо проектів по капітальному ремонту тротуарів, то на вказані кошти лише закуплять тротуарну плитку.

До кінця року до бюджету громади надійде 727 тис. грн державної субвенції на соціально-економічний розвиток за сприяння народного депутата Володимира Арешонкова. А саме: на придбання та встановлення дитячих ігрових майданчиків в м. Олевськ (130 тис грн), в с. Кам’янка (130 тис грн), в с. Лопатичі (65 тис грн) та с.Варварівка (65 тис грн). Виділено кошти на реконструкцію системи опалення Тепеницької ЗОШ (65 тис грн), закупівлю акустичної системи (підсилювач) Покровському сільському клубу (50 тис. грн), закупівлю холодильників та сухожарових шаф Олевському ЦПМСД (57 тис грн), закупівлю меблів Корощинському ДНЗ (65 тис грн) та закупівлю моніторів пацієнта Олевській ЦЛ (100 тис. грн).

За сприяння Радикальної партії виділено 700 000 тис. грн. на капітальний ремонт приміщень та котельні дитячого садочка №1 «Зірочка» в м.Олевськ.

За сприяння обласного депутата Сергія Крамаренка з обласного бюджету надійдуть кошти на придбання іграшок: для ЦРД № 1 “Зірочка” м.Олевськ (5 тис. грн), ДНЗ с. Сущани ( 5 тис. грн),  ДНЗ «Чебурашка» с.Жубровичі (5 тис. грн), ДНЗ «Дзвіночок» с.Кишин (10 тис. грн) та ДНЗ с.Покровське (5 тис. грн).

За сприяння обласного депутата Олександра Ніколайчука на капітальний ремонт даху ОСББ «Княже-22» виділено 8 тис. грн та на придбання новорічних костюмів й іграшок для Майданівської ЗОШ І-ІІІ ст. (2 тис. грн).

Дитина-сирота отримає житло

З державного бюджету надійде 295 541 грн на придбання соціального житла дитині-сироті Олександру Редьку із с.Юрове. Міська рада спільно із РДА підготували необхідні документи для участі в Регіональній  (комплексній) цільовій соціальній Програмі забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2018-2022 роки (згідно розпорядження голови Житомирської ОДА від 18.12.2017 року №502).

Медіатеки замість бібліотеки

На 2018 рік з обласного бюджету надійдуть кошти в сумі 180 тис. грн. на переобладнання шкільних бібліотек у медіатеки. Медіатека – це осучаснена новітніми технологіями бібліотека.

Преміювання міського голови

Депутати проголосували за преміювання, надання матеріальної допомоги і встановлення надбавок до посадового окладу міському голові. Це стандартна процедура, яка проводилася щороку за каденції всіх голів міської ради. Від даного рішення залежала і можливість преміювання працівників апарату ради у 2018 році. Всі депутати проголосували «за», «проти» голосував А.Повар (Народний контроль).

В смт Дружба відкриють бібліотеку

Враховуючи, що у населених пунктах з кількістю жителів від 500 чоловік до 3 тис. осіб повинна діяти, як мінімум,  одна загальнодоступна бібліотека на території сільської (селищної) ради, зважаючи на те, що на території смт Дружба відсутнє бібліотечне обслуговування, а до найближчої бібліотеки відстань майже 10 км, у селищі відкриють бібліотеку-філіал.

Також депутати затвердили «Програму біобезпеки та біологічного захисту населення Олевської міської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік», Цільову соціальну програму протидії захворювання на туберкульоз на 2018 рік Олевської міської ради, внесли зміни та доповнення до Комплексної програми захисту населення і території Олевської територіальної громади та міста Олевськ від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної безпеки на 2017-2020 роки.

На завершення депутат Василь Снігур попросив передбачити в бюджеті кошти на підтримку прикордонників.  

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту