Порядок надання пільг у 2018 році

Постановою Кабінету Міністрів  України №389 від 4 червня 2015 року визначено механізм реалізації права на отримання пільг з оплати послуг за користування житлово-комунальними послугами,  пільгою на придбання твердого палива та скрапленого балонного газу а також підтвердження права на інші види пільг (зокрема безоплатне одержання ліків та ін..), які надаються з урахуванням доходу.

         Пільги громадянам (які мають на них право) надаються  за умови, що середньомісячний дохід за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, а це з 01.01.2018 року – 2470,00 гривень.

         До сукупного доходу сім»ї  враховується: пенсія, заробітна плата, грошове забезпечення, стипендія, соціальна допомога, доходи від підприємницької діяльності. У разі коли працездатна особа не працює  до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на відповідний місяць.

         Особи, які мають право на пільгу  мають подати до управління праці та соціального захисту населення декларацію про доходи свої та членів сім»ї за шість місяців, що передують місяцю звернення, або документи, що підтверджують відсутність доходів та такий період.

         У разі коли середньомісячний дохід сім»ї з розрахунку на одну особу не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, пільговик має право на отримання пільг на дванадцять місяців з місяця визначення відповідного права.

         Враховуючи дане, пільговики, у яких закінчується термін дії довідки мають звернутись до управління праці та соціального захисту населення для визначення права на отримання пільг на наступний період.

         Без врахування доходу  право на пільги мають :

  • ліквідатори і потерпілі внаслідок аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорії;

         –   інваліди війни та учасники бойових дій;

         –  члени сімей загиблих ветеранів війни;

– ветерани військової служби, ветерани органів внутрішніх справ, ветерани податкової міліції, ветерани державної пожежної охорони, ветерани Державної кримінально-виконавчої служби України, ветерани служби цивільного захисту, ветерани Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України;

– вдови (вдівці) померлих (загиблих) ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів податкової міліції, ветеранів державної пожежної охорони, ветеранів Державної кримінально-виконавчої служби України, ветеранів служби цивільного захисту, ветеранів Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та члени їх сімей, які перебувають на їх утриманні;

– звільнені з військової служби особи, які стали інвалідами під час проходження військової служби, та члени їх сімей, які перебувають на їх утриманні

-батьки та члени сімей військовослужбовців, які загинули (померли) або пропали безвісти під час проходження військової служби.

Слід зазначити, що у разі призначення субсидії пільги з оплати житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу, у період її призначення, особам не нараховуються.

УП СЗН тел.. для довідок 2-29-98

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту