Як депутати Олевської ОТГ на сесії ходили?

17 січня проходить рік роботи Олевської об’єднаної громади. Саме в цей день відбулось офіційне оголошення результатів виборів та пройшла перша сесія.  За цей час можна говорити не лише про результати роботи міського голови та апарату ради, а й депутатів. Так, депутатами стали 34 кандидати від 8 партій. За результатами протоколів пленарних засідань сформовано графік відвідування депутатами сесій ради. Що цікавого та нового розповіла статистика читайте далі.

За 2017 рік відбулась 21 сесія. Лише на перше пленарне засідання першої сесії з’явились всі депутати. Це було перший і останній раз, коли вони збирались в одному залі, потім «явка» депутатів суттєво знизилась до 22-24.

Жодного засідання сесії не пропустили три депутати: Атанов М.О. (Батьківщина), Ковальчук О.Б. (Народний фронт) та Шейко В.О. (БПП). Відмінниками дисципліни можна назвати і їх колег, у  яких не більше п’яти «енок» – Вербельчук Р.В. (Батьківщина), Демкович П.Т. та Іванченко Я.С. (Наш край), Козловець О.М. (Народний фронт), Тимощук В.П., Кочин М.М. та Шапорда В.І. (Радикальна партія), Кручко Г.Ю. (Опозиційний блок), Шевчук Ю.І. (БПП), Бідюк С.М. (УНП). Злісним «прогульником» цього року став депутат від БПП Повар В.П., у якого 20 пропусків із 23 можливих. Частими були пропуски (більше 10) у Гончара С.А. (Радикальна партія), Лозяна Б.В. (Народний контроль), Гарбовського В.М. (Наш край), та Чепури В.І. (Опозиційний блок).

Найкраще відвідували сесії депутати від «Народного фронту» та «Батьківщини», у них найменший відсоток прогулів, найгірше  – «БПП» та «Народний контроль».

Нагадуємо, депутат місцевої ради зобов’язаний бути присутнім на пленарних засіданнях ради, засіданнях постійної комісії та інших органів ради, до складу яких він входить – говорить Закон України “Про статус депутатів місцевих рад”. У разі пропуску депутатом протягом року більше половини пленарних засідань ради або засідань постійної комісії, членом якої він є, відповідна рада може звернутися до виборців з пропозицією про відкликання такого депутата у встановленому законом порядку.

В середині року у депутатському списку сталися зміни: обраний по Журжевицькому округу депутат від Народного контролю Катинський В.І. склав свої повноваження, його місце зайняв Смик М.А.

Переходимо до питання дисципліни та регламенту. Депутатська поведінка бажає бути кращою: чвари та перехід на особистості, нецензурна лексика,  часті конфлікти та образи – усі ці явища просто-таки «процвітають» у стінах залу засідань.

Не зайвим буде зазначити, що деякі депутати часто приходили в середині сесії, деякі не чекали її закінчення і покидали зал засідань. Часто виходили під час прийняття деяких рішень, а потім поверталися.

Окрема ситуація із поданнями депутатами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2016 рік. Так і не подали свої декларації за 2016 рік депутат від БПП Валерій Повар та депутат від народного контролю Микола Смик.

Відповідно до ст.16  ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад” депутат місцевої ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов’язаний звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу. Цікаво було б дізнатися, як депутати виконують обіцяне і чи виконують взагалі.

Але ми не будемо поспішати робити висновки. Попереду ще чотири роки роботи. Останнє слово залишається за громадою. У них своя система та критерії оцінювання роботи. Попереду новий «навчальний» рік. Побачимо, як депутати працюватимуть у 2018 році і прокоментуємо їх роботу ще детальніше.

Таблиця відвідування депутати Олевської ОТГ сесій у 2017 році:

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту