Міський голова про інклюзивний центр

На засіданні виконкому, яке відбулось 26 січня, одним із питань розглянули ведення посади асистента вихователя в центрі розвитку дитини №2 «Сонечко», з метою дотримання принципів інклюзивної освіти для дітей з особливими освітніми потребами. Члени комітету вирішили внести зміни до штатного розпису ЦРД та ввели 0,5 ставки асистента.

«Зараз іде створення інклюзивного центру в нашій громаді. Вже прийнятий керівник… Ми треті в нашій області створили такий центр. Можливо, на наступному тижні буде підписано Меморандум. Можливо, приїде дружина нашого Президента, бо вона опікується цією справою.  І буде надано фінансування, як у минулому році говорили, 1,5 млн грн на створення Інклюзивно-ресурсного центру: 500 тис. грн на придбання автомобіля, 700-800 тис грн на реконструкцію або капітальний ремонт будівлі, решта суми на придбання технічного обладнання», – зазначив міський голова Олег Омельчук.

На території громади проживає достатня кількість дітей з особливими потребами, які потребують навчання, і батьки цих дітей покладають великі надії на такі центри. Інклюзивно-ресурсний центр є закладом, що створюється з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти. Діяльність таких Центрів передбачає урахування їх індивідуальних потреб, а також має стати ефективним засобом забезпечення прав таких осіб на освіту, сприяння розвитку їх особистості, поліпшення стану їх здоров’я та якості життя, підвищення рівня участі у житті громади.

1 коментар

  • Це чудово що у нас буде такий центр. Але у мене, як у мами , дитина якої буде відвідувати цей центр є питання: хто вирішив необхідним купити авто за 500 тис, а на необхідне обладнання залишити всього 200 тис?

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту