Програму соціально-економічного розвитку Олевської ОТГ на 2018 рік ПРИЙНЯТО

 

Дана  Програма була винесена на засідання сесії міської ради, яка відбулась 8 лютого. Документ налічує 79 сторінок тексту, включаючи таблиці. До нього увійшли ремонт доріг, ремонт шкіл та садочків, закладів медицини та  багато іншого. Сума всіх проектів становить близько 230 млн грн. До соціально-економічного плану розвитку, який почало формувати управління економічного розвитку ще у листопаді 2017 року, включені всі пропозиції, які надавали в.о. старост, депутати, керівники комунальних установ та закладів міської ради. Про це зазначив у своєму виступі заступник міського голови Олександр Ніколайчук. Дана інформація викликала запитання у депутата Ганни Кручко: «223 мільйони закладено у Програму соціально-економічного розвитку. Вони будуть виконані протягом 2018 року?»

 «…Хочу зазначити, що 2018 рік – це передвиборчий рік перед президентськими виборами. Ті чи інші партії, ті чи інші кандидати  будуть надавати підтримку і ми повинні бути готовими, мати проекти і програми по екології, будівництві ФАПів на сільських територіях, пожежних пунктів…» – зазначив Олександр Ніколайчук.

«Яке ми прогнозуємо фінансове поступлення на 2018 рік?», додала депутат. Мовляв, чи не забагато напланували і чи зможемо виконати написане.

До дискусії долучився міський голова Олег Омельчук «В нас буде прогнозовано надходити близько 17 мільйонів з Мінрегіону на підтримку громад. Можливо, з десяток мільйонів надійде з обласного та державного бюджетів. Можливо, в нас буде до 10 мільйонів власних… Чого ми закладаємо сьогодні максимально? По суті, ви доручаєте нам виконувати план… Ми врахували всі побажання депутатських звернень, старост, керівників комунальних установ, врахували всі думки та позиції. Коли надійдуть кошти (ред. 17 млн на розвиток громади), ми будемо виносити на розгляд депутатів і затверджувати перелік  об’єктів… Перелік буде затверджено вами, куди і які кошти спрямовувати…»

«За» Програму проголосували одноголосно всі присутні 28 депутатів.

Давати оцінку соціально-економічному плану громади ще зарано. Але саме цей документ є доказом для жителів громади, що про проблеми міста та сіл знають ті, хто має вплив на прийняття рішень.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту