Жителі Радовля приїхали до Олевська вирішувати питання медицини

21 лютого до Олевської міської ради приїхали жителі Радовля, на чолі з в.о. сільського голови Валентиною Жуковець обговорити питання збільшення штату Радовельської амбулаторії для обслуговування «швидкої допомоги». Їх зустріли заступники міського голови Яків Осипчук та Олександр Ніколайчук, а також заступник головного лікаря ЦПМСД Наталія Мельчинська.

Голова Олевської райдержадміністрації Дмитро Лазаренко та голова районної ради Віктор Троц, під підпорядкуванням якої знаходиться Радовельська сільська рада, на зустріч не прийшли.

Раніше на сесії Радовельської сільської ради було прийняте рішення: «Про тимчасове фінансування КЗ «Олевський центр первинної медико-санітарної допомоги» Олевської міської ради у частині прийняття на роботу та включення до штату 6 додаткових одиниць на період з 10.01.2018 року до 31.12.2018 року».

Олевська міська рада звернулась з вищезгаданим рішенням до Управління охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації. 9 січня 2018 року надійшла офіційна відповідь, у якій було зазначено: «З метою виключення необґрунтованих витрат, насамперед тих, що не забезпечують виконання основних функцій і завдань закладу первинної ланки, та враховуючи, що автомобіль швидкої медичної допомоги, який отримано на безоплатній основі знаходиться в користуванні некомерційного підприємства «Радовельська лікарня сімейної медицини», не вбачаємо за доцільне до штатного розпису КЗ «Олевський центр первинної медико-санітарної допомоги» Олевської міської ради додатково введення шести штатних одиниць».

Заступник міського голови Яків Осипчук показав присутнім офіційний документ про співпрацю, де стояли підписи та печатки голів Олевської міської ради та Білокоровицької сільської ради. Але Угода не була підписана Радовельським сільським головою.

Після тривалої розмови присутні дійшли консенсусу. Представники Радовельської сільської ради пообіцяли підписати Угоду про співпрацю. В свою чергу, вже найближчим часом представники Олевської міської ради, ЦПМСД та Радовельської сільської ради спільно поїдуть до Житомирської ОДА з метою отримання методичної допомоги та виключно у законній площині вирішити нагальне питання.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту