Родина Корчевських з Олевська встановила сонячну електростанцію

Родина Корчевських з м. Олевськ восени 2017 року встановила сонячну електростанцію потужністю 30 кВт. Навіть взимку станція дає можливість не лише забезпечувати себе електроенергією, але і заробляти кошти, продаючи надлишок за «зеленим тарифом».

Про це розповів Микола Корчевський – власник електростанції, який скористався обласною програмою відшкодування та отримав компенсацію у розмірі 50 тис. грн.

«Ми встановили електростанцію максимальною потужністю для приватних будинків – 30 кВт. Для цього залучили близько 650 тис. грн, з яких 50 тис. грн нам відшкодували з обласного бюджету. Відтепер повністю забезпечуємо себе електроенергією – і побутові прилади, й опалення. Навіть взимку є залишок, який продаємо за “зеленим” тарифом і отримуємо прибуток. Порахували, що з компенсацією електростанція окупиться за 7,5 років», – зазначає Микола Корчевський.

За словами власника, у січні 2018 року електростанція виробила 600 кВт. У середньому в зимовий період родина споживає близько 500 кВт, оскільки має електрокотел. Так, у січні вдалося отримати прибуток у 1300 грн.

«Найближчим часом плануємо встановити ще одну сонячну електростанцію на іншій ділянці і знову скористатися обласною програмою підтримки», – додає Микола Корчевський.

На Житомирщині вже 2 рік діє ініційована головою ОДА Ігорем Гундичем програма підтримки сонячних електростанцій, яка передбачає компенсацію 20% вартості обладнання (до 50 тис. грн).

Завдяки можливості отримати відшкодування кількість електростанцій на Житомирщині постійно зростає. Так, в області на сьогодні вже працює 62 сонячні електростанції. 31 власник вже скористався програмою підтримки. Облдержадміністрація чекає на нові заявки, адже на цей рік на підтримку електростанцій та «теплі кредити» в обласному бюджеті передбачено 4 млн грн.

Як отримати відшкодування, читайте ТУТ.

За довідками можна звертатися за телефонами: (0412) 47-46-44, 47-46-42.

За інформацією Житомирської ОДА

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту